Sport

2015.10.10. 18:37

Két vereség után a fehérváriak könnyedén verték a műegyetemistákat

Székesfehérvár – Nem kezdte jól a szezont a komoly álmokat szövögető Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Szombaton, hazai pályán javított, magabiztosan győzte le a MAFC-ot, 93-49-re.

Horog László

Szerdán még nem, szombaton azonban már ott volt a játéktéren a TLI-Alba legújabb igazolása, az amerikai Shawn Glover. Igaz, az elején még nem, a kispadon kezdte a derbit, ami Myles triplájával indult, majd a fehérváriak bedobója azonnal faultolt a saját palánkja alatt, azonban Siladji mindkét dobását elrontotta. Simon triplája nem ért célt, Myles azonban közelről ismét beköszönt és Markovic is eredményes volt, 7-0. Nem találták a ritmust a fővárosiak, aztán a nemrégiben még az albásokat erősítő Kovács Ádám és Pápai jóvoltából 10-5-re feljöttek. Markovic helyett Supola érkezett a pályára, majd Kenny Chery váltotta Simont. Nyolc perc telt el a meccsből, amikor a remekül kezdő, de a folytatásban több dobást rontó Myles ült le, a Körmenden papírok hiányában még nem szereplő Glover végre bemutatkozott kék-fehérben. Az első, védő lepattanó azonnal nála landolt, Spurlock a támadóidő lejárta előtt beszórt egy hármast, majd ezt tette Sihota is. Egy pontra feljött a vendég (17-16), Chery pontjaival nőtt a különbség. A játékrész zárása előtt fél perccel Dzunic kért időt, a negyedet Csorvási pontjai zárták le, 24-16.  A látogatóknál Smith szorgoskodott, de nem akadt méltó társa, később Siladji látványos hármassal jelentkezett, 28-15. Simon és Lóránt növelte az előnyt, a vendégek mestere, Stefan Timbus az időkérésben látta a megoldást. Lóránt több, rontott kísérlet után, sikeres hármast, majd kettest engedett el, tíz ponttal meglépett a házigazda, 37-27. Myles tért vissza a pályára, bátran vállalkozott, hol több, hol kevesebb sikerrel. Markovicot tapsolták hosszasan a hazai hívek, előbb látványosan ugyanis labdát szerzett, majd fél perc elteltével be is talált, 40-27. Timbus időt kért, igyekezett rendezni a sorokat, nem sok sikerrel, tovább nőtt a TLI előnye. Glover újra pályára lépett, a korábbi két pontjához még hozzátett ugyanennyit középtávolról, a félidőben 44-27 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után tovább nőtt a differencia, Glover ugyan rontott, ám Chery betalált messziről. Lóránt büntetői beszédültek, a hazaiak gyorsan elérték a félszázat, azt ellenfél viszont 30 pont alatt maradt. Glover javított, kétszer is, majd lepattanót is szedett, magabiztosak voltak a fehérváriak, ellenben a budapestiek nem jelentettek veszélyt a gyűrűre. Pedig tüzeltek bátran, de eredménytelenül. Ha Glover kosara nem ment be, Csorvási azonnal javított, 60-30. A vendégek szakvezetője az időkérésben látta a megoldást, sikerült is közelebb jönniük, igaz, nem jelentősen. Spurlock és Myles ügyeskedett, igaz, ezt tette Csorvási is, aki előbb leszedte, majd a gyűrűbe helyezte a lepattanókat, s a büntetők sem okoztak gondot neki. Negyvennel ellépett az Alba, érthetően szerették volna kiszolgálni az első két fordulót követően érthetően csalódott közönségüket. Ahogy múltak a percek, úgy igyekezett egyre több lehetőséget adni mindenkinek Dzunic mester. Könnyedén szerezte első sikerét a bajnokságban a Fehérvár, a felek nem voltak azonos súlycsoportban. Tóth Péter két triplát dobott, Spurlock zsákolt, habkönnyedén nyert a Fehérvár.

TLI-Alba Fehérvár-MAFC 93-49 (24-16, 20-11, 30-7, 19-15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!