Sport

2016.11.20. 18:57

Kétgólos előnyt puskáztak el - A Fehérvár AV19 sorozatban harmadik vereségét szenvedte el

Székesfehérvár - Az EBEL 21. fordulójában a 2. helyen álló Vienna Capitalst fogadta a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Fehérvár és Bécs hokisainak ötvenhetedik összecsapásán fontos pontokért szállt harcba Benoit Laporte együttese. A fehérváriak két vereséggel megvívott találkozó után a liga egyik legerősebb alakulatát fogadták a Raktár utcában, de hiába a Vienna Capitals idei fölénye, a Volán a győztes pontokat remélte itthon tartani. Mint ahogy már nyert idén a bécsiek fellegvárában is. Rotterék ugyanakkor remek mérleggel rendelkeznek, az EBEL legjobb idegenbeli statisztikáját tudhatják magukénak, 10 találkozójukból nyolcat megnyertek az Albert Schulz Eishallétól távol. A kék-fehérek mestere továbbra sem számíthatott a térdsérüléssel bajlódó Orbán Attila, a kézműtéten átesett Kalvin Sagert és az agyrázkódásból lábadozó Erdély Csanád játékára sem.„A Bécs a liga élcsapatai közé tartozik. Fontos a védekezés, ugyanakkor gólra kell váltanunk a helyzeteinket. Legutóbb Linzben 14 lehetőségünk volt egy harmad alatt, de egy gólt sem tudtunk szerezni, így nehéz mérkőzést nyerni. Ha egy ilyen csapat ellen pontokat akarsz szerezni, a kihagyott lehetőségek megbosszulják magukat.” - fogalmazott a találkozó előtt Benoit Laporte.

Elszántan, nagy fordulatszámon pörögve kezdett a Volán. A 3. percben Maylan vette el a korongot a bécsiektől a vendégkapunál, áthúzta a pakkot Bowman lábai között, de közeli lövése lecsorgott Lamoreaux-ről. Nem sokkal később lendületes fehérvári akcióban egy Sofron ütőjéről lecsorgó korong mindenkit becsapva a kisodródott Kóger elé került, aki fonákkal az oldalhálót találta el. A Vienna is offenzívába lendült, a 10. percben Brocklehurst távoli bombáját kellett védenie Rajnának, majd a kapu előtti kavarodás után Pollastrone kísérletét is hárította. A fehérvári kapusnak a következő két percben is sokszor villantania kellett reflexeit, hiszen emberelőnyben számos lövést eresztettek meg az osztrákok. Sikerült kivédekezni, mint ahogy a vendégek is ugyanezt tették a fehérvári fórral is.

A középső periódus elején Sofront küldték ki túlzott szigorral a bírók, s az előnyben többször is Rajnának kellett bravúrral őriznie a ketrecet, A soron következő fehérvári emberfór kihasználatlanul maradt, azonban amikor már kiegészült a Vienna, rezgett a háló. A 28. percben Bodo centerezett a jobb oldalról, Sofron pedig nem hibázott a kapussal szemben, a kapu közepébe lőtt, 1-0. Eszeveszett ámokfutásban robogtak a csapatok, s a 38. percben Szirányi a bal szélről küldte középre a pakkot, Lameraux elvetődött, de nem tudta megállítani Beauregard korongját, 2-0. A találat után rögtön visszaröppentek a bécsi remények, előbb Tessier mattolta Rajnát, majd a harmad zárása előtt Pollestrone váltott gólra egy emberelőnyt, 2-2. A záró játékrész nagy részében védekezett a Volán, mígnem az 55. percben Tessier váltotta gólra Szirányi büntetését, Brocklehurst passza után pókhálózta ki a jobb felsőt, 2-3. Az utolsó 2 percben kapus nélkül, 6 a 4 ellen hokizott a Volán, de komoly gólhelyzetet nem tudott kialakítani, így a Vienna elvitte a pontokat.

 

Fehérvár AV19–Vienna Capitals 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
Székesfehérvár, 3129 néző. Vezette: Gruber, Nikolic
Fehérvár: Rajna – Szirányi (1), Szabó D., Sárpátki, Vas J., Bodo – Owens, Manavian, Kóger, Sarauer, Sofron 1 – Szaller, Makowski, B. Orban, Maylan (1), Beauregard 1 (1) – Szabó B., Kocsis, Reisz, Vincze P. V.edző: Benoit Laporte.
Vienna: Lamoreaux – Fraser, Bowman, Wukovits, Sharp, Tessier 2(egyik ee) – Hackl, Lakos, Nödl, Vause (1), Rotter (1) – Brocklehurst (2), Cuma, Pollastrone 1(ee), Holzapfel, Ferland – McKiernan (1), Bauer, Nißner, Großlercher. Vezetőedző: Serge Aubin. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Kapuralövések: 17-39

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!