Sport

2014.04.22. 07:35

Kettesfogathajtó nyitány Mezőszilason

Mezőszilas - Fejérben a hét végén megkezdődött a kettesfogathajtó szezon: a megyei bajnokság első fordulójának a dél-mezőföldi település, Mezőszilas adott otthont. A versenyen nyolc megyéből negyvenketten (!) indultak.

V. Varga József

 

Idős Semjén Attila és családja – a falu vezetői és a sportszerető helyiek segítségével – a településen korábban nagy hagyományokkal bíró lovas sport újjáélesztésére szövetkezett. A mezőszilasi lovas pályát tavalyelőtt avatták, s azóta a viadal nagy népszerűségnek örvend, szombaton nyolc megyéből negyvenkét hajtó érkezett a tavaszi szezonnyitóra.

A versenyzőket és a nézősereget Magyar József polgármester köszöntötte; nagy tapsot kapott a bemutató pónifogathajtáson a vajtai és az iszkaszentgyörgyi illetőségű Érsek Anett és Szajkó Liliána, akik mindeketten kiváló hazai és nemzetközi eredményekkel büszkélkedhetnek.

Eredmények, akadályhajtás (42 induló, két futam, összevetéssel): 1. Besze Károly (Jakabszállási LE, Bács-Kiskun megye), 2. Geröly Tibor (Főnix LE, Gencsapáti, Vas megye), 3. Nagy Péter (Tolna-Mözsi LE, Tolna megye), 4. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE, Somogy megye), 5. Vida-Filus Szabolcs (Orgoványi LK, Bács-Kiskun), 6. Csuti Péter (Vihar LE, Sárkeresztúr, Fejér megye).

A Fejér megyei hajtók sorrendje az alábbiak szerint alakult (s egyben ez a bajnokság állása is az első fordulót követően): 1. Csuti Péter (Sárkeresztúr, 20 pont), 2. Tóth Imre (Sárbogárdi LE, 17), 3. Tóth Roxána (Sárbogárd, 15), 4. Ihász Béla (Seregélyesi LC, 13), 5. Domokos Géza (Mezőszilasi LSE, 12), 6. Bodnár Csaba (Sárbogárd, 11 pont).

Vadászhajtás (24 induló): 1. Magyar Zoltán (Marcali), 2. Semjén Attila (Mezőszilas), 3. Domokos Géza (Mezőszilas), 4. Vida-Filus István (Orgovány), 5. Pesuth Pál (Tököli LK, Pest megye), 6. Ihász Béla (Seregélyes).

A Fejér megyei C-kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság második fordulóját – s egyben a tizenkilencedik Hintók versenyét – április 26-án, szombaton rendezik meg Sárbogárdon, az Ifjúsági parkban. A hivatalos futamokon túl a közönségprogramban négyesfogat-bemutató és pónilovaglás is szerepel, Hamza Viktória lovas showműsorral, szabadidomítással lép a nagyérdemű elé.

Amint Gosztola Gábortól, a Fejér Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakágának vezetőjétől megtudtuk: véglegesítették a 2014-es versenynaptárt. Íme a pontszerző menetrend, az egyes fordulók időpontja és helyszíne: április 26. Sárbogárd; május 17. Seregélyes; június 7. Sárszentágota; 14. Szabadhídvég; július 5. Csősz; 12. Nagylók; 26. Pátka; augusztus 10. Káloz; szeptember 13. Sárkeresztúr (bajnoki finálé és eredményhirdetés).

Szabadidős lovasversenyt rendeznek május 3-án Mányon és augusztus 23-án Mezőszentgyörgyön. Szeptember 20-án Cecén rendezik meg hat megye regionális bajnoki döntőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!