Sport

2017.07.17. 19:36

A győriek kicsit sem tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát

Megkezdte az erőltetett menetet a női tenisz Szuperligában, azaz a csapatbajnokságban a Diego SC-Fehérvár Kiskút TK.

Szupkai Gábor

A idén összeállt csapat az első fordulóban szabadnapos volt, ám a hétfőn már a GYAC, vagyis a Győr ellen kellett pályára lépnie.

A csapatban ezen az összecsapáson nem lehetett itt a legmagasabban jegyzett játékos Stollár Fanny, aki éppen Bukarestben vesz részt egy nemzetközi versenyen. Ettől persze gyengült a csapat, amely viszont még így is bivalyerősnek bizonyult. A győriek pedig ezt a saját bőrükön tapasztalhatták.

A szabályok értelmében két páros és öt egyéni után alakul ki a végeredmény. A Diego-Kiskút ezúttal a páros világranglistán egykor 33. helyig jutó Marosi Katalin és egykori párospartnere, a kiváló formában lévő román Mihaela Buzarnescu, valamint az Udvardy Panna-Udvardy Luca duóval állt ki a győriek ellen, akik nem tudták megállítani a hazaiakat, és mindkét mérkőzést elbukták. Így az első két meccset követően megnyugtató 2-0-s előnnyel várta az egyeseket a Kiskút Teniszcentrumban a hazai csapat.

Ahol Békefi Bianka, Pirók Alexa és Fekete Lili lépett egyszerre pályára. Fehér Tamás csapatkapitány tervei szerint itt már elég lett volna, ha a háromból csak egyet nyernek a lányok, mert abban száz százalékig biztos volt, hogy Udvardy Panna megnyeri saját mérkőzését, így pedig a Diego SC-Fehérvár Kiskút Tenisz SK megszerzi a győzelemhez szükséges négy sikert.

Az már gyorsan kiderült, hogy a csapatkapitány elvárása gyorsan meglehet, mert Fekete Lili ellentmondást nem tűrő játékkal 6-1-re hozta az első szettjét, és a másodikban sem lassított egy kicsit sem, ott 6-0-ra múlta felül ellenfelét. Pirók Alexa némileg nehezebben, de szintén hozta a saját mérkőzését, miután egy 6-3-ra elvesztett első játszmát követően kétszer is 6-2-re verte a győri Kovács Zitát. Itt pedig már bőven nyert ügye volt a hazai csapatnak. Ám Békefi Bianka is végrehajtott egy kisebb hőstettet. A húsz-éves játékos betegen, legyengülve is sikerrel vette az akadályt, és két szettben verte Bartosik Rékát. Ezzel pedig már 5-0-ás előnyben voltak a fehérváriak, így Udvardy Panna és Juhász Lilla minden különösebb idegeskedés és teher nélkül ragadhatott ütőt. Előbbi hozta a papírformát, és leradírozta a pályáról Meiszter Mercédeszt (6-1, 6-0), Juhász Lilla ellen viszont a Győr megszerezte egyetlen győzelmét a hétfői napon, ezzel a végeredmény 6-1.

A Diego SC-Fehérvár Kiskút TK legközelebb szerdán, szintén Fehérváron a bajnoki címvédő MTK ellen játszik sorsdöntő mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!