Sport

2017.05.02. 13:32

A Gárdony a bajnoki címért versengő szombathelyieket állította meg

Óriási bravúrgyőzelmet aratott a Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a női kézilabda NB I/B 23. fordulójában. A tóparti lányok a Szombathelyi KKA együttesét lepték meg.

Ferencz Balázs

A tavaszt kiválóan kezdő Gárdony-Pázmánd NKSE egyedül a megyei rangadón, a Dunaújváros KKA otthonában szenvedett vereséget, s nem várt könnyű csata a tóparti lányokra a 23. fordulóban sem, hiszen egy másik akadémiai együttes, a Szombathelyi KKA vendéglátója volt szombaton. A vasiak toronymagasan a mezőny felett gyűjtögetik a pontokat, nagy versenyben vannak a bajnoki címért a Vasassal. Azonban Pánczél Barabás lányai képesek bármiféle meglepetésre.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de elég lassan indult be a játék,majd’ két percet kellett várni az első gólra, amit a szombathelyiek szereztek meg, ráadásul egymás után kettőt is bevertek. Hazai oldalról csak a harmadik percben érkezett válasz először. Néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Vas megyeiek szorosabbra fűzték védekezésüket, s négy góllal el is léptek. Kuhinkó Vivienék azonban nem roppantak össze, sőt, talán előnyt is kovácsoltak abból, hogy két alkalommal is talpra álltak a négygólos hátrányból (14-15).

A tóparti lányok igazi amazonokként küzdöttek a fordulás után is. A második félidő 8. percében át is vették a vezetést, amit aztán már ki sem engedtek a kezükből. A Szombathely hiába futott, loholt, csak egyenlíteni tudott, fordítani nem volt esélye. A vendéglátók kapujában a mindössze 18 eves Biró Benita remekelt, ezzel igencsak megnehezítette az ellenfél támadóinak játékát, s oroszlánrészt vállalt a gárdonyiak bravúros diadalában. Minden hazai játékos példát mutatott küzdeni tudásból, emellett parádés támadó- és védőjátékot produkáltak (26-24)

Az újonc hölgykoszorú ismét a tabella ötödik helyén áll, három fordulóval a bajnokság vége előtt két pontra van a dobogótól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!