Sport

2017.01.23. 14:25

Kézisek győzelme nyomán - A Fehérvár AV19 jégkorongozóit a magyar válogatott sikere doppingolta

Székesfehérvár - A Villach SV 6-2-es legyőzése után hétfőn átmozgató edzést végzett a Fehérvár AV19, a keddi pihenő után a pénteki, Ljubljana elleni összecsapásra fókuszál.

Ferencz Balázs

Elképesztő mélységből kapaszkodott fel a Fehérvár AV19 az EBEL középszakaszának második fordulójában. A fehérváriak utóbbi 11 mérkőzésükön nyolc alakalommal voltak kénytelenek vesztesen elhegyni a jeget, s ennek a rossz szériának köszönhetően az alapszakasz hajrájában esélyük sem maradt a kék-fehéreknek arra, hogy felsőházas tagságot vívjanak ki magukat, vagy legalább előkelő és bónuszpontokkal járó alóházi szereplést biztosítsanak. A kvalifikáció nyitányán Grazban úgy szenvedett vereséget Benoit Laporte együttese, hogy többet támadott, a helyzetek is megvoltak, többet lőtt kapura. A vasárnap esti, hazai derbin aztán szinte minden összejött. Az alsóházi tabellát vezető Villach SV gárdáját 6-2-es diadallal fektették két vállra Sofronék olyan játékot hintve a jégre, melynek láttán már-már párásodott a fehérvári hokibarátok tekintete. Hatalmas iramban, kemény ütközésekkel - melyekben főleg Reisz Áron járt az élen -, no és élvezetes, de legfőképpen eredményes hokit játszott a Volán. Bár az emberelőnyöket még mindig nehezen tudja a maga javára fordítani a csapat. A fehérvári vezetőedző nem volt teljesen elégedett a négygólos győzelem után.

- Úgy gondolom, hogy csak negyven percig játszottunk hatvan helyett. A playoff-ban nem elég, hogyha csak negyven percig nyújtod azt a teljesítmény, ami elvárható. A mai mérkőzésen jók voltunk az első és az utolsó játékrészben, de a második harmadban jobban kell teljesítenünk a következő mérkőzéseken. Az emberelőnyös játékunkkal még mindig nem vagyok elégedett, túlbonyolítottuk a támadásokat. A meccs végén be tudtunk találni fórból is, de ez még mindig nem elég, így továbbra is dolgoznunk kell az előnyök kihasználásán - mondta a francia-kanadai szakvezető.

A mérkőzés egyik nagy hőse Erdély Csanád volt, aki két góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

- Annyi történt, hogy az öt az öt elleni játékban fel tudtuk venni a kesztyűt az ellenféllel. Az utóbbi három meccs gólképtelenségét kiküszöböltük, s dominálni tudtunk - vélekedett Erdély Csanád. - Az utolsó szalmaszálakba kell kapaszkodnunk, talpra kell állnunk, ami nem lehetetlen. A csapat mindig a soron következő feladatra koncentrál. A támadó szerint mindenki pozitív, de vasárnap délután plusz motivációjuk is volt.

- Mindenki tudja a mérkőzések tétjét, néha ránézünk a tabellára. Pontosan tudtuk, hogy ez a Villach megfogható, és az alsóházban minden csapatra igaz, hogy ha öt az öt ellen tudunk dominálni, s erre a speciális egységekkel rásegítünk, akkor meg tudjuk őket verni. Egyébként vasárnap délután a magyar-dán férfi kézilabda mérkőzést néztük, s nagyon feldobott minket a srácok győzelme.

Erdély Csanád Villach elleni második gólja remekbe szabott produkció volt.

- Örülök, hogy olyan meccsen találtam be, amikor a gólom lendített a csapat teljesítményén. Mindkét gól egyébként felépített támadás végén született. Most én voltam a befejező ember, de Grazban Sarauer, előtte Villachban Bodo érkezett a végén. Nagyon jó hármast alkotunk, s a maradék három sor is nagyon egymásra talált. Így lehet hat gólt szerezni, amivel már mérkőzést lehet nyerni - mondta Erdély, aki pénteken is kiegyezne egy „hatossal". 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!