Sport

2014.08.01. 19:03

Kicsikarta a Puskás a döntetlent

Továbbra is nyeretlen a Pancjo Arénában a Puskás Akadémia együttese, amely a Pécsi MFC ellen a mérkőzés hajrájában tudott egyenlíteni az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

Káldor András

Puskás Akadémia — Pécsi MFC 2—2 (1—1)

Felcsút, 1077 néző

Vezette: Solymosi (Lémon, L. Tóth)

Puskás: Hajdúch 5 – Szélesi 5, Vaszicsku 5, Tamás M. 5, Gohér 5, — Tóth B. 5, Czvitkovics 5 – Denkovics 6, Szakály D. 5, Makrai 5 – Lencse 5 Vezetőedző: Benczés Miklós

Pécs: Gőcze 5 – Nagy J. 6, Balogh B. 6, Romic 6, Mohl 6 – Márkvárt 6, Horváth A. 5 – Kővári 6, Szatmári L. 6, Heffler N. 5 – Pölöskey P. 6 Vezetőedző: Véber György

Csere: Szakály D. helyett Tischler (—) (62.), Gohér helyett Spandler (—) (65.), Makrai helyett Sallai R. (—) (70.). illetve Pölöskey P. helyett Uzoma (—) (84.), Szatmári L. helyett Causic (—) (87.)

Sárga lap: Vaszicsku illetve Gőcze

Pécsi helyzettel indult a találkozó, Pölöskey Péter közeli lövésével kellett megbirkóznia Lubos Hajdúchnak, ám utána már a 6. percben gólnak örülhettek a hazai szurkolók. Sztefan Denkovics ugratta ki középen Lencse Lászlót, akit ziccerben a 16-oson belül elkaszált Gőcze Gergő, Solymosi játékvezető, pedig határozottan mutatott a büntető pontra. A 11-est a sértett végezte el, jobbal laposan a bal alsó sarokba lőtt. 1—0. A 18. percben a vendégek akár egyenlíthettek volna, Pölöskey iramodott meg, Szélesi Zoltán centiméterekkel a 16-os vonala előtt kibillentette egyensúlyából, így hiába reklamálták a piros-feketék a büntetőt, csak szabadrúgás elvégzésére kaptak lehetőséget. A félidő hajrájában Hajdúchnak kellett kapaszkodnia, ugyanis Nagy József az oldalvonal mellőli beadása mélyre sikerült, ám így lett veszélyes, majdnem a kapuba pattant a labda, de a kapus ujjheggyel fölé tolta. Ezt követően azonban a 37. percben Márkvárt Dávid emelte előre a labdát, jobbal, 32 méterről. A leálló felcsúti védelem mellett Szatmári Lóránd lépett ki, és tört a labda felé, de végül nem tudta elérni azt, s az tovább pattant a kapu felé.

Hajdúch kapus így viszont nem mozdult a bal alsóba pattogó labdára. 1–1. Rögtön a szünet után Czvitkovics Péter ajtó-ablak helyzetben 13 méterről úgy lőtt mellé, hogy a labdának még esélye sem volt arra, hogy a kapu irányába tartson... Az 52. percben Lencse Denkovics labdájával fordult kapura az ötösön, lövését Gőcze a jobb oldali kapufa segítségével hárította szögletre. Majd a 62. percben váratlanul vezetéshez jutott a Pécs. Kővári Róbert remek kiugratást kapott Szatmáritól és jobbal, 14 méterről, kissé jobbról a kapu hosszú oldalába vágta a labdát. 1-2. A gól után két újoncot avatott Benczés Miklós, előbb a 18 éves Spandler Csaba, majd a 17 esztendős Sallai Roland kapott lehetőséget mesterétől. A 82. percben utóbbi remek labdájából Lencse egészen közelről lőtt jobbal, de Gőcze nagy bravúrral szögletre mentett, majd öt perc múlva egyenlítettek a hazaiak. Czvitkovics baloldali szöglete után Andrej Causic első labdaérintéséből fejelt a saját kapujába. 2—2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!