Sport

2017.01.04. 19:45

Kiesett a fehérvári kézicsapat

Székesfehérvár - A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában az Alba FKC a Mosonmagyaróvárt fogadta, a 20-20-as döntetlen a vendégeknek kedvezett.

Ferencz Balázs

A képlet egyszerű volt, a rendes játékidőben nyerni kell, elég egyetlen góllal is. Ugyanis a Magyar Kupa kiírásában szerepel, hogy azonos bajnoki osztályban szereplő együttesek találkozóján a döntetlen a vendégeknek kedvez. A mérkőzés első gólját Bouti szerezte, erre szintén átlövésből Mendy válaszolt, tehát a meccs első két támadása látványos találattal zárult. Bízik büntetőből ismét a kisalföldieket juttatta előnyhöz, sőt, lerohanás után már kettővel elléptek a látogatók, 1-3. Bandelier bombáját bravúrral hárította Wéninger, ám Pelczéder szemfülesen megoldotta a feladatot.

Gyimesi góljára Mendy válaszolt, pörögtek a percek, a vendégek őrizték szolid előnyüket, mi több, növelték is Gyimesi révén, 3-5. Piedade beállóból beköszönt, majd Bandelier a szaggatottról egyenlített. Piedade ziccert rontott, Mendy nem, a 13. percben átvette a vezetést a Fehérvár, a mérkőzésen először, 6-5. Az öröm nem tartott sokáig, Dombi volt eredményes, Sipeki bemutatott két bravúrt, aztán Gjorgjijevska lőtt látványos gólt talpról. A szélső, Katona egalizált, a vendégek eladták a labdát, Pelczéder elszaladt, és a léc alá lőtt, 8-7.

Májer Krisztina (a labdával) ugyan betalált az óváriak kapujába, de nem örülhetett végül
Fotó: Koppán Viktor

Dombi góljára Gjorgjijevska reagált az ellentámadásnál, Csala cseles góljával ismét döntetlen volt az állás, 9-9, sőt, Dombi jóvoltából a mosoniak vezettek. Mendyt kiállították túlzott keménységért, Deli Rita, a hazaiak trénere azonnal időt kért. Gjorgjijevska nem hibázta el hétméteresét, húsz perc után 10-10 állt a táblán, Sipeki védett egy nagyot, majd Bízik ismétlésével szemben már tehetetlennek bizonyult.

A múlt hétvégi, Előre elleni bajnokin remeklő Májer is meglőtte első gólját a szélről, Bandelier helyett Ishitate kapott bizalmat, utóbbi Mendytől átvette az irányítást, Piedade góljával pedig az FKC a vezetést, 12-11. Sipeki ismét védett, a vendégek trénere, Varga József időt kért. Sipeki eszén nem tudtak túljárni, a másik kapunál Piedade betalált. Bandeliert kiállították, Mendy hátrányban lőtt látványos gólt, a félidőben három góllal vezettek a házigazdák, 14-11.

Hajtai és Csala góljaival indult a második játékrész, a frissen pályára lépő Klikovac ziccert hibázott, majd Pelczéder és Májer ugyanazon akciónál forgácsolta a felső lécet. Gjorgjijevska hetesből megtréfálta a Wéningert váltó Szemerey kapust, Csala révén ismét egy gólra jöttek az MKC SE játékosai, 15-14. Sipeki a kapufa segítségével védett, Pelczéder megint a felső lécet találta el, szerencséjére a labda a gólvonal mögé pattant.

Gjorgjijevska sem hibázott (17-14), Sipeki lehúzta a rolót, a másik kapu előterében pedig Pelczéder volt elemében, 18-15. Varga József időt kért, ám ez sem segített, Gjorgjijevskát nem tudták tartani. Csala és Bardi betalált, zárkózott a mosoni gárda, 19-17. Hajtai labdát szerzett, nem hibázott, Deli azonnal időt kért.

Perceken át nem esett gól, aztán Horváth egalizált. Bandelier nem találta a ritmust, Gjorgjijevska és Sipeki cipelte a hátán a társakat, folyamatos játék nem alakult ki, gyürkőztek az együttesek. Mendy rontott ordító ziccert, Varga József a vége előtt egy perccel, 20-20-nál időt kért. Aztán ezt tette Deli is, egy támadásra maradt idő, a fehérváriak nem tudták bevinni a győztes találatot,
kiestek az MK-ból.

Alba Fehérvár-Mosonmagyaróvár 20-20 (14-11)

Székesfehérvár, 600 néző, v.: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Alba: Sipeki - Májer 1, Gjorgjijevska 7/2, Mendy 4, Piedade 3, Bandelier 1, Pelczéler 4, csere: Ishitate, Boldizsár, Kazai, Klikovac. Vezetődző: Deli Rita

Mosonmagyaróvár: Wéninger - Katona 1, Csala 4, Bouti, Dombi 4, Gyimesi 2, Bízik 4/1, csere: Szemerey (kapus), Hajtai 2, Bardi 2, Gerháth, Horváth P. 1. Vezetőedző: Varga József. Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!