Sport

2017.06.30. 19:20

A kétgólos győzelem nyugalmat adhat a Videotonnak a visszavágóra

2-0-ás győzelemmel zárta a Videoton FC csapata az Európa-liga selejtezőjének első körének első mérkőzését a Balzan FC ellen. Az eredmény biztató, a játékon pedig van még mit javítani.

Káldor András

Átesett a tűzkeresztségen Marko Nikolics, a Videoton FC három hete kinevezett vezetőedzője. Más kérdés, hogy azért minden bizonnyal nyugalmasabb mérkőzésre számított előzetesen a tétmeccsen a Vidi kispadján debütáló szakember a máltai bajnokság ezüstérmese elleni találkozón. A mérkőzés után nem rejtette véka alá benyomásait, és elismerte, hogy jobb játékra is képes csapata.

- Nem mondanám, hogy remek ez az eredmény, inkább csak úgy fogalmaznék, hogy rendben van ez a kettőnullás győzelem. A szezonban az első tétmeccsek mindig nehezek, ilyenkor van egy kis nyomás a játékosokon. Sok helyzet kimaradt, tizenegyest is hibáztunk, hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést. Köszönöm szépen a szurkolóknak, hogy szép számban eljöttek biztatni minket. Kicsit idegesen is játszottunk, ezt érezni lehetett a levegőben, ebből sok hiba fakadt. Ilyen hibákat viszont nem szabad majd elkövetnünk a jövőben. Ennél tudunk jobban is játszani, és ezt a nézők is meglátják majd a visszavágón - fogalmazott.

Kollégája és honfitársa, a Balzan FC mestere Marko Micsovics természetesen csalódott volt.

- Egy edző nem lehet elégedett akkor, amikor veszít a csapata. Ugyanakkor a mutatott játékkal részben elégedett vagyok, de nagy kár, hogy az utolsó percben megkaptuk a második gólt is. Reálisan nézve a Videoton volt a mérkőzés esélyese, Máltán sem lesz ez másképpen, de hazai pályán igyekszünk majd meglepni ellenfelünket.

Az összecsapáson megjárta a poklot és a mennyt egyaránt Marko Scsepovics, a fehérváriak csatára. Előbb egy büntetőt a keresztlécre lőtt, de hat perccel később már örülhetett, mert Géresi Krisztián passza után bevette be a néhány éve a Vasasban is megforduló Ivan Janjusevics kapuját. A szerb támadó ezzel a Vidi 150. találatát szerezte a nemzetközi porondon. Igazán ő sem repesett azonban a boldogságtól.

- Ellenfelünk a mérkőzés első percétől kezdve kizárólag a védekezésre összpontosított, nem könnyű ennyire masszívan védekező csapat ellen futballozni. Ennek ellenére már az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink. A második játékrész elején nem találtuk a ritmust, de aztán a 65. perctől kezdve egyre nagyobb nyomás alá helyeztük a Balzan kapuját. Nagyon bosszús vagyok, hogy kimaradt a 11-esem, és a végén is volt egy nagy gólhelyzetem. Ugyanakkor boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem a vezetést, és azt is tudom, hogy jubileumi gólt lőttem - hangsúlyozta.

A mérkőzés visszavágójára július 4-én, kedden 17.45-kor Paolában, a Hibernians stadionban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!