Sport

2016.12.04. 20:00

Az Alba lányai győztek a jótékonysági meccsen

Székesfehérvár - Japán női kézilabda-válogatottját fogadta az Alba FKC barátságos mérkőzésen, és verte magabiztosan a Köfém Sportcsarnokban 35-26-ra.

Horog László

November 28-án érkezett és december 8-áig marad a koronázó városban a japán nemzeti együttes, amely szorgalmasan vívja edzőmeccseit. A múlt hét elején Horvátországban, Sesvete városában vendégeskedtek, és kétgólos vereséget szenvedtek, a svédországi Eb-re készülő házigazdák 29-27-re nyertek. A déli szomszédnak ez a találkozó jelentette a főpróbát a kontinensviadalra.

Az Alba Fehérvár tartalékosan is legyőzte a Japán válogatottat  Fotó: Koppán Viktor

Az ázsiaiak a hétvégén Fehérváron mutathatták meg tudásukat. A gárda dán szövetségi kapitánya, Ulrik Kirkely nem nevezte az összecsapásra a fehérváriak korábbi és jelenlegi kézilabdázóját - a Horvátországban fél órán át bizonyító - Tanabe Yukit és Ishitate Mayukót. A házigazdáknál Ishitate mellett Daniela Piedade, Jelena Lavko, Elena Gjorgjijevska és Hajduch Csenge sem lépett parkettre. A vendéglátók így is magabiztosan, 35-26-ra győztek. A vezetőedző, Deli Rita elégedett volt tanítványai játékával és hozzáállásával.

Alba Fehérvár KC-Japán 35-26 (18-10)

FKC: Herr, Sipeki (kapusok), Tilinger 9 (4), Bandelier 7, Mendy 7, Májer 4, Pelczéder 4, Kazai 2, Rideg 1, Rózsás 1, Boldizsár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!