Sport

2017.05.18. 18:24

Kimaradtak a ziccerek, vereséget szenvedtek a lányok

Székesfehérvár - A magyar női kosárlabda válogatott felkészülési mérkőzésen szenvedett vereséget Szlovénia együttesétől.

Káldor András

Magyarország-Szlovénia 64-77 (13-18, 17-25, 28-18, 6-16)

Magyarország: Nagy D. 7, Fegyverneky 13/3, Simon 4, Nagy-Bujdosó 8/3, Krivacsevics 14. Csere: Szamosi 3, Horváth B. 3/3, Raksányi 9/3, Zele 1, Katona, Határ, Varga Zs., Licskai, Dubei 2. Szövetségi kapitány: Stefan Svitek

Szlovénia legjobb dobói: Shante 17, Baric 12/6, Oblak 11/3

Még szűk egy hónap van hátra a június 16. és 27. között megrendezésre kerülő csehországi női kosárlabda Európa Bajnokságig, a magyar válogatott gőzerővel készül az eseményre az MKOSZ edzőközpontjában. A csapat csütörtökön este már tesztmérkőzésen lépett parkettre Szlovénia legjobbjai ellen.

Először Krivacsevics Tijana pincérből elért kosara után csattant fel a taps, ugyanis ekkor vezetett először válogatottunk. Az már néhány perc elteltével látszott, hogy még igencsak a felkészülés kezdetén tartunk, Erkic az 5. percben hármasból elég könnyedén talált be, és fordításuk azt jelentette, hogy utána végig vezetve az első negyedet ötpontos előnnyel zárták. A folytatás sem ígért sétagaloppot, nehezen tudtuk tartani a honosított amerikai Marie Shantét a gyűrű alatt, az erőcsatár pontjai fokozatosan lendítették át a zöldeket a holtponton. Külső dobásaink többször nem jutottak célba, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a 13. percben először tízpontos lett a különbség (17-27) a vendégeknek. Indított ugyan csapatunk egy 10-2-es rohamot, de a differencia a nagyszünetre tovább nőtt, ennek oka az volt, hogy a palánk alatt határozottabbnak bizonyultak a szlovénok. Jót tett a pihenő, ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt csapatunk, védekezése is összeállni látszott, és Krivacsevics duplájával a 23. percben újra tíz ponton belülre kerültünk (37-45).

A harmadik negyed egyértelműen a mienk volt, elsősorban Fegyverneky Zsófia eredményességének köszönhetően feljöttünk két pontra (45-47). A játékrészben, pedig közel annyi pontot értünk el, mint az első húsz percben. A záró negyedet Nika Baric triplájával nyitották a vendégek, lett volna többször lehetőség az egyenlítésre, de két tiszta ziccert hibázott a palánk alatt Katona Szidónia, és Szamosi Amadea. Ez mint később kiderült döntőnek bizonyult, mindössze hat pontot dobtunk, így hétpontos vereség lett a vége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!