Sport

2016.06.23. 19:30

Kisapostagról Európába - Bese Barnabás a remeklő Gera Zoltánt váltotta a portugálok ellen

Lyon - A második félidőben kapott lehetőséget az utolsó csoportmeccsen az MTK 22 éves játékosa, Bese Barnabás. A második válogatott meccsére az Eb-n került sor, a portugálok ellen.

Horog László

Kis túlzással, az utolsó pillanatban kapta el a Franciaországba induló gép szárnyát, amelyre sikerült felkapaszkodnia, és meg sem állt a kontinensviadalig. A tornát megelőzően mindössze egyszer, a németek elleni, Gelsenkirchenben rendezett, barátságos meccsen kapott lehetőséget csereként. Az első két csoportmeccsen nem jutott szóhoz, azonban a portugálok ellen bizalmat szavazott neki a szövetségi kapitány. Bese Barnabás meghálálta a bizalmat. A fiatal labdarúgó hosszú utat tett meg Dunaújvárosból, illetve Kisapostagról Lyonig. Rokonai most is Fejér megyében élnek, akikkel természetesen tartja a kapcsolatot.

Bese Barnabás (b) és a portugál Eliseu a Magyarország-Portugália mérkőzésen, a lyoni stadionban
Fotó: MTI / Illyés Tibor

- Édesanyám családja dunaújvárosi. A nagyszüleim ott éltek sokáig, majd Kisapostagra költöztek, aztán néhány éve Budapestre. Anyukám Dunaújvárosban gyerekeskedett, majd a középiskola után a Testnevelési Főiskolán tanult, ott ismerkedett meg édesapámmal, s a fővárosban telepedtek le. A nagybátyám, az unokatestvéreim jelenleg is Dunaújvárosban élnek.

- Nyilván gratuláltak az eddigi remek szerepléshez.

- Igen, nagyon boldogok, ahogy az országban mindenki, ők is nézik a meccseket.

- Nem tűnt megilletődöttnek a mérkőzésen Ronaldóék ellen, igyekezett bátran futballozni.

- Fantasztikus volt pályára lépni, annak pedig nagyon örülök, hogy a csapat eredményes. Az Eb előtt bíztam a továbbjutásban. Sikerült megvalósítanunk.

- Az utolsó pillanatban került az Eb-re utazó keretbe. A közvéleményt nagyon, de gondolom, önt is eléggé meglepte.

- Senki nem számított erre, igazán én sem. Nagyon örülök, hogy Bernd Storck bizalmat szavazott nekem. Azzal tisztában voltam, hogy nem leszek kezdőember, azonban reméltem, hogy lehetőséget kapok. Ha úgy utazom haza az Eb-ről, hogy egyetlen percet sem kapok, természetesen lett volna bennem némi csalódottság. Végül megvalósult az álmom. Amikor a meghívót megkaptam, úgy indultam el, hogy az is nagy szó, hogy egyáltalán itt lehetek. Aztán ahogy mentek a mérkőzések, úgy éreztem egyre inkább, hogy nagyon szeretnék bizonyítani.

- Mikor tudta meg, hogy pályára lép Ronaldo ellen?

- Közvetlenül a csere előtt, jelezték, menjek melegíteni. Pörgős mérkőzés volt, rendkívüli iram, hat gól esett. A döntetlent feltétlenül megérdemeltük, hiszen háromszor vezettünk. Nagyon bízom abban, hogy kapok még lehetőséget, de ha a kapitány másként dönt, azt is szó nélkül elfogadom.

- A csapat szárnyal, minek köszönhető a diadalmenet?

- A pályán belül és kívül is roppant egységes ez a gárda. Csapatként vagyunk erősek, ezért lehetünk ennyire sikeresek. Remélem, azzal, hogy a csoportból továbbléptünk, még nincs vége az útnak, bízom abban, hogy vasárnap este, Belgium ellen is sikeresek leszünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!