Sport

2015.08.25. 13:55

Klasszis játékos Fehérváron - Lóránt Péter aláírt, s mellette két új játékos érkezett az Albához

Székesfehérvár - Kedden délelőtt három új játékos érkezését jelentette be hivatalosan, sajtótájékoztató keretében a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapata.

Ferencz Balázs

Dávid Kornél (jobbra) szakmai igazgató vette fel a kapcsolatot Lóránt Péterrel (középen), aki kétéves szerződést kötött a fehérváriakkal. A jövő játékosa lehet Filipovity Márkó is
Fotó: Simon Erika

Alakulnak a dolgok a Gáz utcában. Nem csupán a csarnok előtti járdaszakaszon folynak lázas munkálatok, de házon belül is sorjában egymásra kerülnek az építőkockák. Balássi Imre, a fehérvári klub elnöke jelentette be kedden, hogy az Olaszországból visszatérő Lóránt Péterrel kétéves szerződést kötött a TLI-Alba Fehérvár NB I-es kosárlabda csapata. A válogatott erőcsatár mellett a klub leigazolta az U21-es Eb-n feltűnt magasbedobóként és erőcsatárként is bevethető Filipovity Márkót is.

- A tavalyi év sikertelen próbálkozása után mindenki jóleső várakozással tekint a jövőbe. Nagyon örülök, hogy egy korosztályos és egy felnőtt válogatott játékost is sikerült igazolnunk. Ez mutatja azt az irányt, amit a fehérvári csapat képviselni szeretne: rövidtávon szeretnénk visszatérni a legjobbak közé, hosszútávon pedig az utánpótlás megerősítésén gondolkodunk - jelentette ki Balássi Imre, klubelnök.

Dávid Kornél, szakmai igazgató egy tengerentúli játékos érkezésének bejentésével tette teljessé a TLI-Alba Fehérvár heti vásárló-listáját. A kanadai Kenny Chery 23 éves, és irányítóként erősíti a fehérvári együttest.

- A Baylor egyetemről érkező újonc irányító jól tudja a kosárlabda alapjait. Tradicionális irányíró, akinek biztos tanulnia kell az európai kosárlabdát. Sokoldalú játékos, kintről is betalál, és a büntetőket is nagyon jó százalékkal dobja. Nem magas irányító, de játékával elképesztően sok lehetőség van arra, hogy a kosárhoz vezető utat hogyan találja meg, és a társakat is kiszolgálja. Illeszkedik az elképzelt rendszerünkbe - jellemezte a Cheryt Dávid Kornél.

Mészáros Attila alpolgármestereként az új klubvezetés és a régi-új szakmai vezetés munkájának egyik fontos állomásának tartja a szerződtetéseket.

- Az igazolások minőségében látszik a fejlődés, mi szurkolók pedig várjuk, hogy ez a pályán is megmutatkozzon - mondta az alpolgármester.

Szeptembertől teljes erőbedobással, komplett csapattal szeretné kezdeni a felkészülést az Alba Fehérvár, mely együttesben komoly szerep hárul a válogatott centerre, Lóránt Péterre. A 206 centis, 29 éves játékos Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban légióskodott, most is a taljánoktól szerződött Székesfehérvárra.

- Akadt komoly Adria-ligás és VTB-s ajánlatom, de nem akartam már messze menni, nyolc és fél évet töltöttem külföldön, a szívem hazahúzott. Többéves célokat tűztek ki Fehérváron, és remélem, hogy mi is tudjuk segíteni a vezetőség munkáját, ahogy ők a miénket - mesélte Lóránt Péter. - Dávid Kornél néhány héttel ezelőtt szép és merész jövőképet vázolt. Nagyon sok munka áll előttünk, bár Dzunic Branislav vezetőedző személye garancia a sok munkára. Megnyugodtam, hogy jó helyre kerülök, várom, hogy elkezdődjön a szezon,

Mindenki a lehető legjobb eredményért dolgozik, de nem szabad hiú ábrándokat kergetni, a mai napig még a Szolnoknak van a legerősebb kerete Magyarországon, és a többi csapat is jól igazolt. Döntő lesz, hogy milyen lesz a légiósállomány. A saját dolgunkkal kell foglalkoznunk, hogy keményen dolgozzunk hétről-hétre és érjünk össze. Hosszú lesz a szezon, lehet, hogy lesznek hullámvölgyeink, de remélem, hogy azok rövid ideig tartanak.

Napról-napra kell fejlődni, még egy rosszabb edzőmeccs is segíteni tudja majd a munkánkat, hogy a szezonra jó formába kerüljünk.

Edzőnk a gyors kosárlabdát preferálja, ami tulajdonképpen a mai kosárlabda. Megfelelő csapatkémiát kell kialakítanunk, hogy egymásért tudjunk küzdeni. Ha ez megvan, akkor az eredmények is jönnek majd - tekintett előre Lóránt Péter.

Szeptember 2., 18:00 TLI-Alba Fehérvár- MBK Rieker Komárno

szept. 5. szombat, 18:00 TLI-Alba Fehérvár- Komárno

szept. 11 -13. Nemzetközi torna, Nagyvárad

szept. 18-19. Horváth Zoltán ET, Szombathely (Falco, ASE)

szept. 24- 25. Nemzetközi torna, Székesfehérvár

szept. 24., 19:15 Alba Fehérvár- KTE

szept. 25., 17:00 Elődöntő 1. vesztes Szkopje -Szeged vesztese

szept. 25., 19:15 Elődöntő 1. győztes- Elődöntő 2. győztes

szept. 29. kedd, 18:00 Kaposvár -Alba Fehérvár

Bajnoki rajt: okt. 3. Alba Fehérvár- ZTE




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!