Sport

2017.01.12. 19:15

Az Alba Fehérvár idegenbeli győzelmével ismét vezeti a csoportot

Székesfehérvár - Bravúros diadalt aratott Kolozsváron a fehérvári kosárcsapat, amely 86-81-es sikerével visszavette a vezetést az O-csoportban.

Horog László

Két forduló után vezette az O-jelű kvartett küzdelmeit az Alba Fehérvár férfi együttese, azonban a múlt szerdai, Pauban elszenvedett, 26 pontos vereség után át kellett adniuk az éllovas pozíciót, mi több, visszacsúsztak a harmadik helyre. Az elsőre az U-BT Cluj Napoca ugrott, mögöttük a Pau-Lacq-Orthez, majd az Alba következett, egyaránt 2 győzelemmel és 1 vereséggel. A cseh Pardubice az első három fordulóban, érdemben nem avatkozott a küzdelmekbe, mindhárom derbijét elvesztette, amiben szerepet játszott, hogy találkozóit idegenben vívta. Kedden kezdte hazai meccseinek sorozatát. Amikor a fehérváriak aznap este befejezték a tréninget a két éve átadott, meseszép, erdélyi csarnokban, a Sala Polivalentában, akkor zárult a Pardubice és a franciák randevúja, amit előbbiek nyertek, 92-77-re, ezzel kiderült, már nincs nyeretlen a csoportban. Másnap az Alba írt történelmet a négyesben, először fordult elő, hogy nem a hazai együttes nyerte az aktuális összecsapást. A fehérváriak remek végjáték nyomán 86-81-re győztek, nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

- Nagyon izgalmas mérkőzést vívtunk, nemcsak a saját csapatomat illeti dicséret, hanem a hazaiakat is. Nem volt magas színvonalú mérkőzés, sok hiba akadt mindkét oldalon, de mindenki nagy szenvedéllyel játszott, és rengeteg energiát tett a meccsbe. Támadásban többet rontottunk, a védekezésünk összességében jól működött a találkozón. A végjátékban jobb döntéseket hoztunk, mint a házigazdák, ennek köszönhettük a győzelmet. Hiába voltunk szinte végig hátrányban, mi nyertünk, James Farr triplája nagyon kellett a meccs zárása előtt. Nagyon örülök a sikernek, nem szakadt meg a kolozsvári csarnokban a győztes sorozatom. Két éve, a paksiakkal nyertünk itt pár ponttal, szintén az Európa Kupában. Szeptemberben, a nemzetközi tornán az Albával győztünk a házigazdák ellen egy ponttal, most pedig öttel - közölte Dzunic Branislav, az edző.

James Farr (a labdával, kékben) oroszlánrészt vállalt az Alba Fehérvár kolozsvári sikeréből Fotó: fiba.com

A kiváló amerikai center, James Farr ismét igazolta sportemberi nagyságát, a kispadról beállva volt húzóembere a székesfehérváriaknak.

- Nagyon fontos győzelmet arattunk, ami azért különösen értékes, mert szinte végig futottunk a házigazdák után. Hittünk az edzőnk által vázolt taktikában és magunkban, bizonyítottuk, hogy van tartásunk. Egységes csapatot alkotunk. Még két mérkőzésünk van a csoportban, nagyon bízom a továbbjutásban.

A csapatkapitány, Lóránt Péter ismét a gárda legeredményesebbjének bizonyult, 19 pontot szerzett a derbin.

- Nagyon szoros volt, döntőnek bizonyult, hogy egyetlen pillanatra sem adtuk fel. A záró negyedben a táblára pillantottam, láttam, a házigazdák hét ponttal elléptek, arra gondoltam, nagyon gyorsan össze kell kapnunk magunkat. Egy perc alatt fordítottunk, mindig akadt játékosunk, aki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Komoly együttest, a román bajnokság listavezetőjét vertük, bízhatunk a továbbjutásban. A csoportelsők mellett a három legjobb második is továbblép, remélem, közöttük leszünk. Jövő héten Pardubicében is nyerni akarunk, valamint az utolsó meccsen, hazai pályán legyőzni a franciákat is.

A kosarasok csütörtökön reggel értek haza Kolozsvárról. Nem sokat pihenhetnek, legközelebbi mérkőzésüket január 14-én, szombaton 18 órakor vívják. A kecskeméti-eket fogadják az NB I-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!