Sport

2017.07.04. 19:15

Továbbjutott a Balzan ellen a Videoton

A hazai kétgólos siker után egy hatgólos döntetlennel jutott az Európa Liga második selejtezőkörébe a Videoton FC.

Szupkai Gábor

Paolában negyven fok és nagyon kemény, száraz pálya fogadta a 2-0-s előnnyel Máltára érkező Videotont. A házigazdák ígéretükhöz híven nem locsolták fel a játékteret, ezzel is igyekezvén megnehezíteni a fehérváriak dolgát.

Akiknek a harmadik percben a legkisebb gondja a játéktér állapota volt, tekintve, hogy már első támadásából megszerezte a vezetést a Balzan. Juhász adta el a labdát, Ljubomirac betört a tizenhatoson belülre, középre lőtt, ahol Kaljevic néhány lépésről, lesgyanús helyzetből a kapuba lőtt, 1-0. Mondhatnánk, hogy jól jött a hidegzuhany a nagy forróságban, de ennél rosszabb kezdést még a legnagyobb ellendrukkerek sem tudtak volna megálmodni a Videotonnak. A 13. percig semmi esemény nem zavarta meg a forró paolai délutánt, ekkor viszont Scsepovics kihagyta első helyzetét. A második elpuskázott lehetőség is a szerb támadó nevéhez fűződött, Nego jobb oldali passzát lőtte a kapusba, de szerencsére a támadással tartott Géresi Krisztián, aki néhány lépésről a hálóba továbbított, 1-1. Ez a gól pedig tulajdonképpen rövidre zárta a továbbjutás kérdését, mert ahhoz talán tényleg egy világégés kell, hogy a Videoton innen elbukjon egy Balzan ellen. A fiúk is így gondolták, mert másodpercek múltán ismét Géresi volt az egyik főszereplő, aki csodás csellel küldte el védőjét, ám jött a jelenet másik főszereplője, Serrano és belevetődött a magyar támadó lövésébe. A félidő közepén Scsepovics aztán megmutatta, hogy nemcsak gólszerzési lehetőség, hanem gól is kerülhet a neve mellé. Lazovics szép átadása után 8 méterről a kapus lába között gurított a hálóba, 1-2. Röviddel ezután a gólpasszt adó Lazovics fejelt egy kapufát, a fehérvári kapuban Kovácsiknak ellenben csak attól kellett tartania, hogy leég a napon.

A fordulás után az első percekben sem kapkodott a szíve felé senki, ám a fejét foghatta az a néhány Videoton-drukker, akik a csapattal tartottak Máltára. Merthogy az 56. percben Effiong kapott nagy indítást Ryan Fenechtől, Juhász Roland csak második lett a versenyfutásban, és a Balzan máltai támadója átemelte Kovácsik felett a labdát, 2-2. Mindkét szakvezető cserélt a hátralévő időre, a Videotonban így pályára léphetett az egyedi sportgipszet viselő Kovács István is. A mérkőzés élvezeti értékén sajnos ő sem tudott nagyot emelni, viszont a Vidi-szurkolók hangulatát Juhász Roland erőteljesen feljavította, mikor a Lazovicstól érkező szabadrúgást az ötösről a kapu jobb oldalába fejelte, 2-3. A végeredmény mégsem ez lett, hiszen Nego összehozott egy büntetőt a hazaiaknak, amit az első gól szerzője, Kaljevic váltott gólra, 3-3.

Szerencsére innen a Videoton nem hozott össze egy Vasas-féle hajrát, és végül 5-3-as összesítéssel lépett túl nem éppen bivalyerős máltai ellenfelén.

Balzan FC-Videoton FC 3-3 (1-2)

Paola, Hibernians Stadion, 500 néző, Vezette: Filip Glova (szlovák)

 

Balzan FC: Janjusevic - Bezzina, Serrano, Oliveira, Savic (Lecao 72.) - Effiong, R. Fenech (Zerafa 84.), Cadu (Micallef 74.), P. Fenech, Ljubomirac - Kaljevic

Vezetőedző: Marko Micsovics

 

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Géresi (Kovács I. 59.), Pátkai, Hadzic (Varga J. 85.), Suljics - Scsepovics, Lazovics (Marics 81.)

Vezetőedző: Marko Nikolics

 

Gólszerző: Kaljevic (3., 86. - 11-esből), Effiong (56.), illetve Géresi (15.), Scsepovics (23.), Juhász R. (81.)

Sárga lap: Savic (64.), Bezzina (80.), illetve Hadzic (14.), Suljic (45.), Stopira (93.) Továbbjutott a Videoton 5-3-es összesítéssel.

Balzan FC-Videoton FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!