Sport

2017.03.07. 21:10

Könnyed albás ujjgyakorlat

Budapest - A főváros határában található Sport11 csarnokba látogattak kedden este az Alba Fehérvár kosarasai, akiket a Vasas SC nem túl acélos gárdája várt egy bajnokira.

Szupkai Gábor

A bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén a tabella első helyezettje látogat az utolsó előttihez. Mire számíthatunk ilyen esetben? Nagy meglepetés lenne, ha nem egy könnyed győzelemmel távozna a friss kupagyőztes és a bajnoki cím nagy esélyese. Persze a Vasas ebben az esetben arra készült, hogy minél több kellemetlen percet okozzon az Albának.

Keller Ákos a bemelegítés különleges módját választotta, ugyanis a háló némi renoválásra szorult a gyűrűn, de a Fehérvár 6-osa ezen a téren is kiválóan teljesített.

A kezdés előtt a Vasas köszöntötte korábbi játékosát Joel Nshimbát, aki jelenleg már az Alba mezében gyűjtögeti a játékperceket. Mindenesetre a játékos most még tapsot kapott a Vasas szurkolóitól, ami a későbbiekben már érthető okokból nem volt garantált.

Keller Ákos neve került először pontszerzőként a jegyzőkönyvbe, majd Shepard, amire Katona Róbert egy triplával replikázott, AJ PAcher kosarával pedig már a hazaiak vezettek, 5-4. Nagyon harapós kedvében volt a fehérben játszó piros-kék együttes. 8-8-nál még Katona újabb hármasánál egál volt az állás, de a Vasas nagyon kapkodott, az Alba meg szépen gyűjtögetett. Főleg Shepard volt elemében, így Sárosi Bulcsú gyorsan egy időkéréssel igyekezett megfékezni a száguldó fehérváriakat, 10-17. Ám ha egy üzlet beindul. A következő időkérés 12-21-nél már Dzunic Branislav részéről érkezett, a fővárosiak is némileg feltámadtak, így az első negyed végéig már nem nőtt, csak megmaradt a kilencpontos előny, 20-29.

Luka Markovic (kékben) megállíthatatlan volt, 17 pontot szorgoskodott össze a Vasas ellen
Fotó: Kricskovics Antal

Burgess triplája és Lóránt duplája vezette fel a második játékrészt, majd Farr és Markovic is a gyűrűbe talált, amire csak Thompson válaszolt, így másfél perc után ismét felmutatta a T betűt Sárosi Bulcsú, mielőtt nagyobb baj lesz, 22-38. A fehérváriak közül különösen Markovic volt elemében, aki gyors lerohanások után tapsoltatta meg a vendégszurkolókat, de Keller Ákos is pontos kézzel hajigált. Négy perccel a félidő előtt átlépte a félszázat az Alba, 26-51. James Farr triplája után pedig már több mint kétszer annyi pontnál járt, mint a fővárosiak. A nagyszünetig kissé lelassult a pontszerzés, de így sem volt sok oka az idegeskedésre a vendégeknek, 34-56 a félidei eredmény.

A pihenő után Pacher triplájával ezúttal a fővárosiak találtak elsőként a gyűrűbe, ám a folytatásban újra a vendégek gyűjtötték szorgosabban az egységeket, pillanatok alatt harminc pontnál is több lett az előny, 37-70. A vendégeknél mindenki betalált, aki éppen a parketten volt, Farr, Taylor, Markovic, Keller Iván és Burgess is gyarapította pontjait, a Fehérvár pedig legjobb harmadát produkálta, 32-vel növelve a csapat neve mellett található számot, ezzel 45-88-as vendégelőnnyel zárult a harmadik játékrész.

Innen pedig már száztíz százalékig biztos volt az eddig is borítékolható tény, hogy a krimiírók nem ebből a meccsből merítenek majd ihletet következő történetükhöz. A hajrában Dzunic mester Varga Mátét és Joel Nshimbát is pályára küldte, pihekönnyű győzelmet zsebelhetett be az Alba Fehérvár, amely végül döntő fölénnyel, 59-106-ra verte a Vasas csapatát.

Vasas Budapest-Alba Fehérvár

59-106 (20-29, 14-27, 11-32, 14-18)

Sport 11 Sportközpont, 300 néző

Vezette: Török, Söjtöry, Gyuris (dr. Valovics I.)

Vasas: R. Taylor 4, Katona 11/9, Horváth Á. -, Pacher 15/6, Wright 4. Csere: Thompson 10/3, Moravcsik 3/3, Garamvölgyi 6, Andrássy 2, Peringer 4. Vezetőedző: Sárosi Bulcsú

Alba Fehérvár: B. Taylor 14/9, Edwards 13/6, Shepard 12, Lóránt 15/3, Keller Á. 11/3. Csere: Markovics 17, Burgess 9/9, Farr 9/3, Tóth P. -, Keller I. 6/6, Varga M. -, Nshimba -. Vezetőedző: Dzunic Branislav



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!