Sport

2017.05.14. 06:04

Könnyed siker Újpesten, továbbra is a Honvéd nyakán a Videoton

A Honvéd koraesti győzelme után ismét győzelmi kényszerben kezdhette a mérkőzést a Videoton a Megyeri úton.

Szupkai Gábor

Az első percek nem is nagyon teltek kedvezően a vendégeknek, a fővárosiak folyton a Videoton tizenhatosa körül tüsténkedtek, a fehérváriak csak Kovácsik Ádám hosszú kirúgásait követően lépték át a félpályát. A 13. percben először nézhették meg közelebbről Banait, ám ennél jóval több is történt, Loic Nego némileg szerencsésen megszerezte a vezetést a vendégeknek, 0-1. Három perc múlva pedig már kettővel mentek a vendégek, Lazovics jobb oldali szöglete után Stopira fejelt a jobb alsóba, 0-2. Az újpestiek sokkot kaptak a két gól után, sokáig abszolút képtelenek voltak még csak megtartani is a labdát, majd Diarra még nehezebb helyzetbe hozta a csapatát, felrúgta Lazovicsot, aminek piros lap lett az eredménye. Néhány perc múlva Kálnoki Kis kapott sárgát, teljesen szétesett az Újpest. A 41. percben Scsepovics ezt ki is használta, Stopira bal oldali beadását még kivágta Mohl, de érkezett a Videoton támadója, aki jobbal, 16 méterről a felsőbe tekerte a labdát. 0-3. Scsepovicsnak nagyon megy az Újpest ellen, 3 mérkőzésen 3 gól és 2 gólpassz áll a neve mellett.

A hazaiak próbálták megpörgetni a második félidő elejét, először Bardhi távoli lövését fogta Kovácsik, majd Heris lövése szállt fölé, végül Andrics elől mentett nagyot Juhász. A túloldalon a kiugró Hadzic lábáról Banai szedte le a labdát, a kipattanó Géresi elé került, aki saját csapattársát találta el. A hajrára unalomba fulladt a mérkőzés, de győzelmével a Videoton pontszámban újra utolérte a Honvéd együttesét.

Újpest FC–Videoton FC 0-3 (0-3)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 2160 néző. Vezette: Karakó.
Újpest: Banai - Kálnoki-Kis, Heris, Mohl - Szűcs, Diarra, Windecker, Balogh - Andrics (Hazard, 68.), Balázs (Cseke, 66.), Bardhi (Sankovic, 84.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Videoton: Kovácsik - Fiola, Juhász (Szolnoki, 88.), Vinícius, Stopira - Nego, Varga, Pátkai, Hadzic - Lazovics (Géresi, 71.), Scsepovics (Maric, 82.). Vezetőedző: Henning Berg.

Gólszerző: Nego (13.), Stopira (16.) Scsepovics (41.)

Kiállítva: Diarra (28.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!