Sport

2016.09.27. 10:54

Könnyed tóparti győzelem

A Gárdony-Pázmánd NKSE magabiztosan nyert az NB I/B-ben

Ferencz Balázs

A Gárdony-Pázmánd NKSE együttese a nyáron némileg átalakult. Az NB II-ben elért aranyérem után a csapattól több rutinos játékos is elbúcsúzott, akik már nem vállalták a szereplést a magasabb osztályban. Az erősebb mezőnyben acélosabb kerettel próbál helyt állni Németh Helga és Pánczél Barabás alakulata, több, NB I-es múlttal is rendelkező kézilabdázót csábítottak a Velencei-tó partájra.

A gárdonyiak egy hazai győzelem és egy Szekszárdon elszenvedett fiaskó után fogadták a Marcali VSZSE csapatát, s gyorsan a vendégek tudtára adta a hazai együttes, hogy a vendégnek nagyon meg kellene harcolnia pontszerzésért. A Marcali csak az első percekben tartotta magát, majd a nagy lendülettel és pontosan kézilabdázó tóparti lányok a 10. percre már hétgólos előnyre tettek szert. Jól működött a gépezet támadásban, átlövésből, szélről, bejátszásokból és gyors lerohanásokkal, indításokkal zilálta szét a vendégvédelmet a Gárdony.

A kemény védekezéssel nehezen birkóztak meg a marcali lányok, úgy sem tudtak közelebb férkőzni, hogy igazi kapusteljesítményt csak a 15. perctől produkált a hazai hölgykoszorú. A félidei hétgólos fór már sejtette, ismét hozza a hazai pályát a GPNKSE. Látszott a csapaton, hogy megnyugtató számukra az előny, ezért a játék is lassult és a gólok száma is kevesebb lett, de ehhez kellett az is, hogy a Marcali nyitott védekezésre váltson, amely ellen már nem brillíroztak Kuhinkó Vivienék. A vendégek az utolsó másfél percben letámadtak, így kozmetikázták az eredményt, de a gárdonyi diadal nem forgott veszélyben. Az NB I/B újonca a tabella 5. helyén áll három mérkőzés után. Juniorok: Gárdony-Marcali 32-21.

Gárdony-Pázmánd: Fekete D., Szendrei R. (kapusok) - Németh N. 2, Gránitz P. Czakó K., KUHINKÓ V. 4, Kőszegi G., Urfi D. 6, Flesser D. 4, Szabó A. 1, DUBLINSZKI D. 5, Hamuth L., Jaksics R., Zs. Nagy D., Gyebrovszki Z. 3, Selenka Sz. 1. Vezetőedző: Németh Helga.

Gárdony-Pázmánd NKSE–Marcali VSZSE 26-21 (19-12)
Fotó: Koppán Viktor

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!