Sport

2017.02.16. 19:30

A győri Magyar Kupa negyeddöntőben a ZTE nem okozott gondot az Albának

Győr - Csütörtökön kezdődött a férfi kosárlabdázók Magyar Kupa nyolcas fináléja. Az Alba Fehérvár magabiztosan nyert.

Horog László

Meglehetősen korán, délután 1-kor kezdődött a honi kosarasok egyik legnagyobb seregszemléje az Audi Arénában, szerény érdeklődés mellett a Szeged 81-74-re verte az esélyesebbnek vélt pécsieket, akik a bajnokság őszi meglepetéscsapatának számítottak. Aztán következett a bajnoki címvédő Szolnok és a Kaposvár összecsapása, itt is nagyon közel volt a meglepetés, a somogyiak győztesnek tűntek, ám az utolsó negyedben mindössze egyetlen pontot szereztek, Vojvodáék 15 egységével szemben. Ezzel együtt is nyerhettek volna, ám a záró pillanatokban az irányító, Wisseh minden dobását elrontotta. Az alföldiek döntetlenre mentették a derbit, a hosszabbítást pedig magabiztosan nyerték, végül 93-79-es eredménnyel kerültek az elődöntőbe.

Lóránt Péter (jobbra, kékben) az Alba vezére volt, harcolt a labdákért, s termelte a pontokat Fotó: Szekeres Péter

A Zalakerámia ZTE-Alba Fehérvár derbin Dzunic Branislav együttese a megszokott kezdőcsapattal állt fel, a legfrissebb igazolás, Alhaji Mohammed utcai ruhában üldögélt a kispadon. Mivel a kupára is öt légiós nevezhető, ezért a Marosvásárhelyről érkező amerikai irányító az MK-fináléban nem jut szóhoz. Keller Ákos palánk alatti duplájával indult, a túloldalon Szabó Zsolt és Norfleet is rontott kintről. Drungilas közelről egyenlített, majd vezetést is szerzett, 2-4. A tét rányomta bélyegét a játékra, sok volt a hiba, aztán Edwards hármasával átvette a vezetést a Fehérvár, majd Keller Ákos pontjaival növelte előnyét. Benke révén már a zalaiak vezettek, igaz, nem sokáig, Shepard gyorsan reagált, 12-13. Edwards középtávoli pontjaival tovább nőtt az előny, a ZTE trénere, Bencze Tamás időt kért, az első negyed vége előtt három perccel. Ez sem segített, Lóránt és Burgess volt eredményes (14-19), meg is jött a fehérvári drukkerek hangja. Edwards és Ubilla magabiztos volt kintről, főleg utóbbi, 19-22-es állásnál Dzunic időt kért. Az első tíz percet a tavaly fehérvári, most egerszegi center, Jerrel Wright kétpontosa zárta, 23-22. Három percen át nem esett kosár, aztán Burgess végre betalált, Szabó egalizált. Keller révén vezetett az Alba, Shepard büntetőit bedobta, majd Norfleet dobott látványos triplát távolról, 28-29. Farrnak nem ment a játék, Lóránt tért vissza helyette, Shepard újabb büntetőit sem hibázta el, Taylor hármast hintett, Bencze időt kért, 28-34. Burgess, Shepard és Lóránt pontjaival meglépett a Fejér megyei alakulat, 28-42 virított a táblán. Edwards zsákolt, Dzunic időt kért, pihentető jelleggel, Ubilla hozta közelebb a zalai kék-fehéreket, az első félidőt követően 33-44 állt az eredményjelzőn.

Norfleet kosarával nyolc pontra zárkózott a ZTE, Taylor szintén triplával felelt, Shepard egy akción belül háromszor is hibázott, igaz, a túloldalon sem céloztak jól. Őrizte tízpontos előnyét az Alba, sőt, Lóránt hármasa és duplája végképp nyugtatóan hatott. Megakadt az egerszegi alakulat, Shepard pöcizett a gyűrűbe közelről, aztán labdát szerzett, az akciót Taylor fejezte be sikerrel, Bencze időt kért, 42-59. Ubilla révén jött kicsit közelebb a ZTE KK, de örömük nem tartott sokáig, Markovic hármasa közel húsz pontos differenciát eredményezett, 49-68. Farr megkezdte a pontok gyűjtögetését, a záró tíz percet megelőzően 56-75-öt mutatott a hatalmas kivetítő.

Az utolsó negyedben méginkább egyoldalúvá vált a találkozó. Dzunic az összes fiatalt pályára küldte, s a fehérváriak 25 ponttal győztek.

Zalakerámia ZTE KK-Alba Fehérvár 73-98 (23-22, 10-22, 23-31, 17-23)

Győr, Audi Aréna, 800 néző, V.: Pálla Z., Papp P., Ádám.

ZTE: Ubilla 11/3, Norfleet 14/6, Benke 14/9, Szabó 9/3, Drungilas 8. Csere: WRIGHT 13, Kerpel-Fronius, Mohácsi 1, Czinger 3, Fekete, Kis, Gáll. Edző: Bencze Tamás.

Alba: EDWARDS 16/6, Taylor 10/6, SHEPARD 14, LÓRÁNT 15/6, Keller Á. 8. Csere: Markovics 7/3, BURGESS 13/6, Farr 10, Tóth P. 3/3, Keller I., Nshimba 2, Varga. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!