Sport

2015.03.27. 10:22

Körmend-Alba Fehérvár: Ismét fontos lesz figyelni a végjátékra

A verkli nem állt le, a férfi kosárlabda bajnokság középházának küzdelmei szombaton tovább folytatódnak. A sorozat 5. fordulójában a TLI-Alba Fehérvár 18 órakor az Egis Körmend otthonában a szerdai PVSK elleni siker után egy újabb győzelem reményben lép parkettre.

Káldor András

Rangadó lesz, méghozzá a javából. Azt a kosárlabda barátok széles tábora is aláírja, hogy ennek a két csapatnak nem itt lenne a helye. Sem a középházban, sem, pedig annak alsó régiójában. A valóság viszont az, hogy a középház kilencedik, illetve tízedik helyén áll mind a TLI-Alba Fehérvár, mind vendéglátója. Más kérdés, hogy a vasiak jobban kezdték a küzdelmeket, mivel két győztes meccs után éppen szerdán buktak a megyei rangadón a Falco Trend Optika KC otthonában, méghozzá úgy, hogy huszonöt pontos hátrányból sikerült kis híján felállniuk, ám a meccset végül 96-90-re a szombathelyiek nyerték. A mérkőzés után Déri Csaba a Körmend decemberben szülővárosába visszatérő vezetőedzője nem véletlenül jegyezte meg. - Szombaton nagy szükségünk lesz a győzelemre.

Azért ehhez lesz egy-két szava az Albának is, akik szerdán ismét megmutatták a PVSK-Pannonpower ellen, hogy tudnak küzdeni, csúszni-mászni az elveszettnek vélt labdákért, a győzelemért. Ebben teljes mértékben egyetért a fehérváriak két legendás játékosa is, Halm Rolland szakosztály-igazgató, akárcsak Matus Gábor a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia sportigazgatója sok nagy csatát élt meg Körmenden.

-  Voltak a csapat játékában bíztató jelek, és végre meg tudtunk nyerni egy végjátékot, hiszen nagyon sok mérkőzést buktunk el az utolsó egy percben. Így volt ez legutóbb Körmenden is, amikor hat ponttal vezettünk, aztán egy utolsó másodpercben kapott kosárral kaptunk ki. Akkor is megvolt az esélyünk a győzelemre, bízom abban, hogy most sem lesz másképp. Kétségkívül nagy rangadó lesz, egy olyan oroszlánbarlangba megyünk, ahol helyezéstől függetlenül mindig kiélezett meccseket vív a két csapat, ráadásul itt mindig is nehéz volt nyerni. Meg kell próbálnunk úgy játszani, mint szerdán! – jegyezte meg Halm.

- Mindenki ellen van esélyünk! A Körmend hazai pályán mindig jól játszik, tele vannak meghatározó játékosokkal, ellenben, ha úgy tudunk játszani csapatszinten, hogy mindenki odateszi magát, és csapatként működünk, akkor nyerhetünk. Bennünket szorít az eredmény kényszer, de ezzel a fiúknak együtt kell élni, ha el akarjuk még érni a play-offot. Szerintem egyik csapat se mondott le róla, én nagyon remélem azt, hogy úgy fogunk játszani, hogy ezt bizonytani tudjuk a játékunkkal.   - hangsúlyozta Matus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!