Sport

2017.07.01. 09:20

Az Alba Fehérvár sportigazgatóját, Simon Balázst a hazai szövetség delegálta

A bajnok és kupagyőztes székesfehérvári, férfi kosarasok sportigazgatója, Simon Balázs három napot töltött a cseh fővárosban, Prágában, a FIBA Europe menedzserprogramja keretében.

Silye Sándor

Három fiatal utazhatott a kurzusra, a soproniak irányítója, Dénes Gábor, a pályafutását a szezon végén befejező, párjával Olaszországban élő Honti Kata, valamint az Alba Fehérvár tavaly nyáron kinevezett sportigazgatója, Simon Balázs. Három nap az ismerkedés jegyében telt.

- A honi szövetség illetékesei hívtak fel tavaly novemberben, hogy szívesen delegálnának engem is programra, amennyiben megfelelek a kritériumoknak. Elvárás volt, hogy az illető 30 év felett legyen, diplomával rendelkezzen, valamint nyelvvizsgával. Olyanokat invitáltak, akik sportpályafutásukat már befejezték vagy a végéhez közelítenek. Örömmel mondtam igent, kosárlabda szakedzői diplomával rendelkezem, angol nyelvvizsgával, úgy gondoltam, ezek az oktatások passzolnak a jelenlegi munkakörömhöz, a kurzuson sokat tanulhatok. Nem csak szakmai, sportpolitikai tekintetben is. Valamint nemzetközi kapcsolatokat is építhetek, amiből a fehérvári klubom is profitálhat. A programunk neve FIBA TIME-OUT. A prágai három nap az ismerkedés jegyében telt a nemzetközi szövetség illetékeseivel, megtudtuk, miként épül fel a szervezet. Július 8-tól 15-ig az angliai Newcastle a házigazdája a következő szimpóziumnak, az ottani egyetemen, a management tanszéken került sor a képzésre, majd online oktatás következik. Jövő júliusban Szlovéniában, majd Budapesten találkozunk, a nemzetközi szövetség a Testnevelési Egyetemmel ápol kimondottan jó kapcsolatot.

Simon Balázs nemzetközi menedzserképzőn vett részt a cseheknél

A csehországi napok során Simon a Bajnokok Ligájában szereplő Alba Fehérvár kapcsán is szerzett fontos információkat. Mint kiderült, a koronázóvárosiak a második selejtező körben kapcsolódnak a küzdelmekbe, szeptember 24-én és 26-án - két nap alatt - lezavarják ezt a kanyart, ha sikerrel járnak, egy héttel később újra pályára lépnek. Ha a harmadik fordulóban is abszolválják a feladatot, a csoportkörbe jutnak. Amennyiben nem, a Europe Cup sorozaton folytathatják. Ugyanott, ahol tavaly ősszel szerepeltek. Az első csoportkörből magabiztosan továbbléptek, a másodikból nem, igaz, nem sok hiányzott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!