Sport

2013.04.05. 16:14

Kosárlabda akadémiák együttműködési megállapodása

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc és Dávid Kornél, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia alapítója együttműködési megállapodást írt alá.

Matók János

A megállapodás szellemében a fehérvári utánpótlás-nevelő iskola a felcsúti Real Tanoda kosárlabda-szekciót,  a Puskás pedig a DKKA szakmai működését támogatja. Az első magyar NBA-játékos, Dávid Kornél, aki pályafutása alatt Spanyolországban, a Tau Ceramica csapatában is kosarazott, évek óta sikeres kosáriskolát működtet Székesfehérváron.

Mészáros Lőrinc (balra) és Dávid Kornél aláírja a szerződést (Fotó: PFLA)

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a jövőben felszerelésekkel és programlehetőségekkel segíti a RealTanoda-programban résztvevő gyerekeket, akik a helyszínen tekinthetik meg a kiváló fehérvári kosárcsapat, az Alba Fehérvár mérkőzéseit. Így szombaton máris a Körmend elleni rangadót.

A megállapodás értelmében a Puskás Akadémia szakmai segítséget nyújt az Akadémia működtetésével kapcsolatban, mely elsősorban a szervezeti struktúra felépítésében, működtetésében nyilvánul meg.  Segítséget nyújt a PFLA által kialakított, a Real Madriddal fennálló kapcsolat kibővítésére a kosárlabda szakosztály irányába, melynek fő célja a DKKA szakmai fejlődésnek elősegítése - adta hírül a felcsúti akadémia honlapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!