Sport

2015.05.25. 16:27

Kovács Saci ezüstje

Moszkva, Drzonkow - A felnőttek mezőnyében és utánpótlás szinten is remek eredményeket szállítottak a hétvégén a fehérvári öttusázók.

Ferencz Balázs

A közelgő minszki Világkupa döntőre fokuszálva bíztató teljesítménnyel rukkolt elő a Volán Fehérvár 24 éves öttusázója, Kovács Sarolta. A meghívásos moszkvai Kreml Kupán állt rajthoz a fehérvári sportoló, és Lena Schöneborn mögött a második helyen végzett. Saci az utóbbi Világkupa-versenyeken kissé elmaradt a várakozásoktól, azonban most végig kiegyensúlyozottan viaskodva ért el kiváló eredményt. Kovács 14 asszót nyert meg a vívópáston, az úszásban a leggyorsabb volt 2:09.28-cal, lovaglásban 286 pontot gyűjtött, a kombinált számot pedig 13:29 perc alatt teljesítette, ami végre olyan kombiversenyzés volt, ami azt mutatja, hogy a fehérvári hölgy kiváló formában van. A 24 indulót felsorakoztató viadalon a 2008-ban olimpiai aranyérmet szerző német Lena Schöneborn mögött Saci négy másodperccel ért a célba, az orosz színekben versenyző Donata Rimsaite pedig hét másodperccel követte őt.

A férfiaknál Marosi Ádám meggyőző versenyzéssel utasította maga mögé a teljes mezőnyt, melyben Kasza Róbert a 18. pozícióban végzett. Marosi 1447 pontot gyűjtve nyerte a Kreml Kupát.

Nem csupán a felnőttek, de a fiatalok is eredményesek voltak a pünkösdi hétvégén. A lengyelországi Drzonkow-ban rendezték az Ifi A korosztály négytusa Európa Kupáját, melyen hát nemzet sportolói viaskodtak. A magyar színeket három fiú és három lány képviselte, nem is akárhogy. A fiúknál a Volán Fehérvár tusázója Salga Gergő az előkelő ötödik helyen ért célba, nagy harcot vívva csapattársával, a szintén volános Burcsik Barnabással. Burcsik mindössze egy pont különbséggel maradt le Salgától, és a 6. helyen zárt. A csepeli Mikó Domokos a mezőny második felében végzett.

A lányoknál csupán az aranyérem került más nemzet sportolója nyakába. A győztes lengyel Natalia Dominiak mögött az Alba Öttusa SE fiatal tusázója Varga Eszter lett a második, Barta Luca (Trion) pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Varga Eszter vívásban negyedik, úszásban a második lett, míg a kombinált számot is nagyon előkelő helyen, a negyediken zárta. A szintén Albás Kiss Virág a nyolcadik lett.

A vasárnapi mix-váltóban a Varga Eszter Burcsik Barnabás alkotta páros ezüstérmet szerzett. A lengyelországi viadal jól szolgálta a fiatalok felkészülését, és nemzetközi rutinszerzését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!