Kovács Sarolta a legjobb magyar

2016. január 23., 20:15 szerző: Ferencz Balázs
komment
A Volán Fehérvár versenyzője, Kovács Sarolta legjobb magyarként a hatodikként ért célba a Peridot Fedettpályás öttusa versenyen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A 2016-os versenyidényt a hagyományokhoz hűen a budapesti Peridot Fedettpályás megmérettetés nyitotta az öttusázók táborában. A férfiak és a nők mezőnyében is népes mezőny indult az év első versenyén. A hölgyeknél 17 nemzet közel hetven öttusázója viaskodott a döntős helyekért még csütörtökön. A szombati finálé 36 fős mezőnyében öt magyar lány versengett. A selejtezőből kvalifikációt szerző fehérvári Varga Eszter visszalépett, mivel ifikorú, s még nincs lovasminősítője. A másik székesfehérvári hölgy, Kovács Sarolta kiválóan kezdett, a második helyen zárta az úszást, azonban a vívópáston nagyon nem pörgött a párbajtőr, 16 győztes asszó mellett 19 vereséget szenvedett a Volán Fehérvár öttusázója.

A lovaglást a középmezőnyben teljesítette a már olimpiai kvótával rendelkező Kovács Saci, a kombinált számban pedig előrelépett, s így végül hatodikként zárta a fedettpályás versenyt. Boros Alexandra a 17. lett, Zs. Tóth Anna a 29. helyen zárt. Földházi Zsófia a kombinált számot kihagyta, így a 34. helyre volt elegendő a pontszáma és nem fejezte be értékelhető teljesítménnyel a viadalt Barta Luca sem, aki már a lovaglásnál sem szállt nyeregbe, a 36. pozíció lett az övé. A rangod versenyt a brit Katie French nyerte, a litván Leva Serapinaite, és a nemzetközi mezőnybe most berobbanó brit Joanna Muir előtt.

Ferencz Balázs

2016. január 23., 20:15 szerző: Ferencz Balázs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...