Sport

2016.11.29. 16:17

Kovács Sarolta közéleti díja után a vívó ob-n nyert érmet

Székesfehérvár - A Volán Fehérvár öttusázója a 2016-os versenyidényben egyéni világbajnoki címig jutott, az év végén pedig egyéb területeken is elismerést szerzett.

Ferencz Balázs

Szombat este előkelő közéleti eseményre volt hivatalos Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár világbajnok öttusázója. A Fejér megyei Príma díjak átadó gálaestjén közönségdíjban részesült a sportoló.

- Nagyon örültem, mert éreztem is a közönség szeretetét, és ez nagy erőt ad nekem a továbbiakban - emlékezett a szombat estére a tatai edzőtábor hétköznapi edzései között Kovács Sarolta. - Éreztem a szimpátiájukat, s ez megadta a kezdő lökést a következő négy évre, küzdök tovább az álmaimért.

A Fejér megyei Príma díjak átadó gálaestjén közönségdíjban részesült Kovács Sarolta
Fotó: Koppán Viktor

A Volán öttusázója többnyire a sportpályán, vagy az uszodában tölti idejét, de nem illetődött meg az estély pódiumán sem.

- Más közegben voltam, mint amiben általában mozgok. Ez a rendezvény nem az öttusáról szólt, teljesen más területen tevékenykedő emberekkel ismerkedtem meg. Egyébként is, lányként nagyon szeretem az ilyen programokat, nagyon ritkán van lehetőségem arra, hogy kicsinosítsam magam, szép ruhát vegyek fel, sminkeljek és frizurát kreáljak. Nagyon élveztem. A hétköznapokban sportosan öltözöm, de az ilyen alkalmakkor szívesen öltözöm csinos ruhába. Jó volt kikapcsolódni, fel is töltődtem.

Amire szüksége is volt a pentatlonistának, hiszen másnap már vívópástra kellett lépnie. A vívók országos bajnokságán az OMS Tata színeiben női párbajtőrben ezüstérmet nyert Kovács Saci. A fináléban az MTK-val vívóival csaptak össze a Sacival kiegészült tatai lányok (Kun Anna, Gnám Tamara), akik a harmadik egymást követő ob-n is ezüstérmet szereztek.

- Este tízkor távoztam az estélyről, hiszen másnap 8. 30-kor már vívtunk az első csapat ellen az országos bajnokságon. Fiatal, összeszokott, jó kis csapatunk van, három éve vívok tati színekben. Egészen a döntőig meneteltünk, ami nagy öröm volt számomra, hiszen egymás után harmadszor is döntőt vívni nem kis teljesítmény. Picit csalódottak voltunk a végén, mert szerettünk volna végre nyerni. Ugyanakkor semmi okom a panaszra, mert jól vívtunk, csak a végére elfáradtunk. A döntőben az utolsó asszó végéig partiban voltunk, de végig szaladnunk kellett az eredmény után. Az sem volt szerencsés, hogy az elődöntőt délben zártuk, s az este fél hatos döntőig talán kizökkentünk a ritmusból. Örülök, hogy élveztem újra a vívást, kellett a lelkemnek ez az ezüstérem - fogalmazott Kovács Sarolta, aki párbajtőr egyéniben a 36. lett a 120 induló között.

Az öttusázók - Sacival egyetemben - harmadik hete edzenek a tatai edzőtáborban, jövő héttől itthon folytatják a felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!