Sport

2017.01.12. 16:40

Kovács Zoltán a folyamatos fejlődést tartja fontosnak

Székesfehérvár - A Videoton FC labdarúgói javában edzőtáboroznak az Egyesült Arab Emírségekbeli Dubajban, eközben a sportigazgató, Kovács Zoltán itthon próbálja biztosítani a csapat folyamatos fejlődését.

Ferencz Balázs

- Mindig sok a munka szerencsére, nincs ezzel gond - mondta Kovács Zoltán két tárgyalás között.

- Korábban úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlen akar igazolni a klub a télen. Feczesin Róbert Dél-Koreába szerződése változtat valamit a haditerven?

- Amíg Feczesin velünk volt, addig sem zártuk ki teljesen a lehetőségét annak, hogy amennyiben komoly minőségű játékost tudunk a Vidibe hozni, akkor a folyamatos fejlődés útját követve szerződjünk. Ez most sem változott, de nem is gyorsítja fel ezeket a folyamatokat az a tény, hogy Feczét eladtuk. Ez egy olyan üzlet volt, amiben minden fél jól járt. A Videoton jelenlegi kerete is alkalmas a célok elérésére, nagyon erős a játékoskeret így is,

- Más csapatnál esetleg komoly problémát okoz, ha az élvonal legeredményesebb góllövője távozik. A Videotonban azonban több mesterlövész is van.

- Mi is büszkék vagyunk arra, hogy Feczesin vezette az NB I góllövőlistáját, de szorosan követi őt két játékos, Lazovics és Scsepovics, Géresi Krisztián pedig csak egy picivel maradt le tőlük. Az látszik, hogy nem csak egy játékos teljesítményétől függ a csapat eredményessége. Bebizonyosodott, hogy több gólerős játékos van a keretben.

A Videoton FC klubigazgatója, Kovács Zoltán (b) elégedett a mostani játékoskeret erősségével Fotó: Molnár Artúr

- Egyes források szerint többen is távozhatnak, Pölöskei Zsolt, Asmir Suljic és Simon Ádám eligazolásáról is hallani. Mely területeken, mely posztokon lehet változás a keretben télen?

- Azoknak a játékosoknak is meg kell keresnünk a megfelelő megoldást, akik nagyon kevés lehetőséghez jutottak az ősszel, de senkit nem fogunk elzavarni a Viditől. Vannak, akik több játéklehetőségre vágynak, de sokszor még a keretbe sem kerültek be. Érthető, hogy elégedetlenek, szeretnének más csapatban, többet játszani, s ha erre van lehetőségük, akkor nem zárkózunk el az elől, hogy elengedjük őket.

- Jó a tabellára pillantani a téli szünetben, a Videoton áll az első helyen, bár szoros az élmezőny. Elégedett?

- A bajnoki teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Néhány hiányzó pont miatt lehet egy kis tüske bennünk. A csapat folyamatosan fejlődött a nyár óta, de a felfelé ívelő fejlődési pályában sajnos volt egy nagyon nagy kilengés. Ez a Magyar Kupából való kiesés volt a Budafok ellen, ami a mai napig nagyon fájó. Továbbléptünk, de fáj, mert egy évet kell várni, hogy javíthassunk. Nagyon fontos volt, hogy a lelátón pozitív hangulat uralkodott, ez sokat segített a csapatnak. Építő közegben tudtunk futballozni.

- Gondolom, álmokat valóra váltó csapatra számít.

- Még meggyőzőbb, még dominánsabb tavaszt remélek. Nagyon sok mérkőzésen, vagy meccsek egyes szakaszaiban meg tudtuk mutatni, hogy nemzetközi szinten is domináns, támadó futballt tud mutatni a Vidi. Ennek kellene még hangsúlyosabban látszania a tavasszal. Arról sem mondhatunk le, hogy a feltolt védekezéssel, kezdeményező támadójátékkal spékelt modern focit játsszuk ezután is.

- Lehet bármilyen bejelentésre számítani a következő napokban?

- Folyamatosan dolgozunk, és semmi sem elképzelhetetlen, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy a jelenlegi kerettel is meg vagyunk elégedve és nyugodtak vagyunk - jelentette ki a sportigazgató, Kovács Zoltán.

Január 18-án a Zenit Szentpétervár ellen Dubajban, a bajnoki rajt előtt pedig minden bizonnyal a Slovan Bratislavával itthon vív edzőmérkőzést a Vidi. A spanyolországi edzőtábor ellenfeleit illetően még nincs konkrétum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!