Sport

2017.04.18. 19:55

Következhet a kijevi előadás - Vereséggel zárta a felkészülést a magyar jégkorong-válogatott

Budapest - A Szlovénia elleni utolsó felkészülési mérkőzésen sem tudott nyerni a magyar jégkorong-válogatott.

Szupkai Gábor

Az utolsó próba várt a világbajnokság előtt a csapatra a Tüskecsarnokban, Szlovénia ellen. Persze nem csak a válogatott tagjaira, de Rich Chernomaz és stábja is komoly fejtörést okozó döntések előtt áll. Szerdán kell megnevezniük azt a hét játékost, aki áldozatul esik az utolsó keretszűkítésnek, így nem lehet ott a szombaton kezdődő kijevi Divízió 1/A világbajnokságon.

Azt biztosan tudni lehetett, kik azok, akik biztosan nem ezen a mérkőzésen bizonyítanak majd a kapitánynak. Bálizs Bence, Pozsgai Tamás, Kiss Dániel, Sarauer Andrew, Reisz Áron és Orbán Brance ezúttal nem kapott játéklehetőséget, így csak szurkolhattak, hogy ne szerepeljen majd a nevük a hét nevet tartalmazó listán.

Az első kapura tartó lövést Galló Vilmos követte el, de az első gólt már a szlovén válogatott szerezte. Sagert próbált tüzelni távolról, de a lövést blokkolták a vendégek, így Anze Kuralt egyedül vezethette Rajna kapujára a korongot, és sikerült is túljárnia a fehérvári kapus eszén, 0-1. Mindezt 1:45 után. Bozasztó kezdés. A harmad közepe felé közeledve Benk András helyzete jelezte, hogy magukhoz tértek a mieink, de néhány hiba mindig elkeseríthetett minket. Például Stipsicz Bence korongeladása a saját harmadunkban, vagy mikor Vidmar és Mursak úgy megkeverte a védelmünket, hogy rossz volt nézni. Ezután emberelőnyben támadhattunk, Bodó Christopher került helyzetbe, de a kapu torkából képtelen volt áttuszkolni a korongot a gólvonalon. Az első húsz perc vége inkább a szlovénekről szólt, de voltak biztató pillanataink bőven.

Kevesebb mint egy perc telt el a középső játékrészből, mikor ismét emberelőnyben próbálkozhattunk, és 33 másodperc alatt ki is használtuk. Ugyan nem a klasszikus orosz iskola ihlette a gólunkat, de sikerült betuszkolni, Galló Vilmosé lett az utolsó érintés, 1-1. Sokáig nem ünnepelhettünk, pedig jobban játszottunk, de Miha Verlic pillanatok alatt elrontotta a hangulatunkat, 1-2. Ismét létszámfölényben kísérletezhettünk, ezúttal elég haloványan, majd Terbócs István helyzete után alakult ki egy kis ökölharc, egy páros kiállítással a végén. Kapuscserék történtek mindkét oldalon, nálunk Hetényi Zoltán folytatta, és mivel újabb kiállítást kaptunk, a négy a három elleni játék során gyorsan bepótolhatta az esetlegesen rosszul sikerült bemelegítést. Sajnos azt is pillanatok alatt megtapasztalta, milyen gólt kapni, Kranjc lövése talált utat a mammutja mellett, 1-3. Elvesztettük a fonalat, röviddel ezután hagytuk, hogy Kuralt zavartalanul megkerülje a kaput, tisztán lőjön, ő pedig a felső vas alá küldött egy rakétát, 1-4. Pance kiállításának köszönhetően újra előnybe kerültünk, de az eredményen változtatni nem tudtunk, sőt Sagert kiállítása miatt mi kezdhettük létszámhátrányban a harmadik harmadot.

Amit sikerült kivédekezni, majd a folytatás még ennél is jobban alakult, Bodó Christopher kapusról kipattanó lövése után Galló Vilmos volt jó helyen, és megszerezte második gólját is, 2-4. Azonban a vendégek gyorsan visszaállították a háromgólos differenciát, Ticar vette be a kapunkat, 2-5. Az utolsó szó azonban a miénk volt, kettős emberelőnyben a mérkőzés utolsó lövése beakadt, Erdély Csanád találata zárta le a felkészülésünket, 3-5. Legközelebb már Kijevben vesszük tűz alá a kaput.

Magyarország-Szlovénia 3-5 (0-1, 1-3, 2-1)

Tüskecsarnok, 1913 néző, Vezette: Gebei, Mayer

Magyarország: Rajna (Hetényi) - Sagert, Szirányi, Kóger (2), Erdély 1 (1), Bodó (1) - Kovacs B., Gőz, Bartalis, Hári J., Dansereau - Stipsicz, Wehrs, Magosi (1), Vas J., Galló V. 2. - Garát, Varga A., Csányi, Nagy K., Benk, Terbócs. Vezetőedző: Rich Chernomaz.

Szlovénia: Kroselj (Gracnar) - Gregorc (1), Robar, Ticar 1, Jeglic, Pance (2) - Kranjc 1, Vidmar, Verlic 1, Urbas (1), Mursak - Pretnar, Stebih, Music, Kuralt 2, Pem - Podlipnik, Repe, Hebar, Ograjensek, Koblar. Vezetőedző: Nik Zupancic.

Kiállítások: 6 perc, illetve 24 perc (10 perc fegyelmi)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!