Sport

2017.06.23. 18:45

Marko Nikolics szerint valamennyire már úgy játszik a Vidi, ahogy szeretné

SEGELBACH Jövő csütörtökön már Európa Liga-selejtezőt vív a Videoton FC a máltai Balzan FC ellen, így a bajnokság zárása, majd az új edző munkába állása után nem maradt sok ideje a csapatnak a felkészülésre. Mégis, ezidáig hatékonynak tűnik a közös munka.

Ferencz Balázs

- Nagyon fontos volt számomra mint vezetőedző, hogy stabilan játszott a csapat mind a négy felkészülési találkozón az edzőtáborban. Korábban is elmondtam, hogy nagyon népszerű dolog azt hajtogatni, hogy valaki támadófocit szeretne játszatni a csapatával, de azért a labdarúgás ennél összetettebb dolog. A játék minden elemében jól kell teljesíteni - gólokat kell szereznünk, jól kell használnunk a labdát, amikor az nálunk van, védekeznünk kell, tehát jól kell használnunk a modern labdarúgásban fontos elemeket - adott számot az ausztriai edzőtáborban szerzett tapasztalatokról a Videoton trénere, Marko Nikolics. - Sok mindent gyakoroltunk az edzéseken, sok mindenről beszéltünk a videóelemzések során, azt nyugodtan mondhatom, hogy a játékosok a lehető legjobb tudásuk szerint igyekeztek megvalósítani ezekből mindent a mérkőzések során. Valamennyire már úgy játszik a Vidi, ahogyan én szeretném, de természetesen még sok munka áll előttünk.

Marko Nikolics (középen kékben) elégedett a csapattal, jól dolgoztak Ausztriában Fotó: Molnár Artúr

Nikolics szerint mindenki keményen dolgozott, s taktikailag is napról napra fejlődött a csapat, ráadásul senki sem sérült meg, ami nagyon fontos. A szerb tréner a Vidivel együtt készülő fiatalokról - Burka Bendegúzról, Magda Dávidról, valamint Mocsi Attiláról, Bolla Bendegúzról és Szabó Bencéről - is beszélt
a klub honlapján.

- Azok a fiatalok, akik más kluboktól érkeztek az edzőtáborba, megmutatták, hogy nagy potenciál van bennük, jól teljesítettek, ha így fejlődnek tovább, fontos részük lehet a klub jövőjében - mondta a Vidi vezetőedzője az ifjú labdarúgókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!