Sport

2016.09.07. 12:38

Közös logó és arculat a székesfehérvári kézi- és kosárlabdaklubnál

Székesfehérvár - Szokatlan sajtótájékoztatót rendeztek a Csónakázó tó mellett szerdán délben. Az Alba Fehérvár KC női kézilabda- és az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata közösen tájékoztatták a klubokat érintő változásokról.

Ferencz Balázs

Sport-brand épül Székesfehérváron. Miután Székesfehérvár az ország egyetlen városa, ahol az öt látvány-csapatsportágból négyet képviselnek a fehérvári együttesek a nemzetközi porondon, a Köfém SC és az Alba Regia SC közös arculattal kívánja egyértelművé tenni, hogy a koronázó város hírnevét öregbítik szerte Európában. A két klub elnöke, Balássi Imre arról beszélt, hogy az Alba Fehérvárral márkát szeretnének építeni, hogy a névről és az azonos csapatlogóról a fehérvári kosárlabda és kézilabda jusson eszébe mindenkinek. A márkát egyenletes jó teljesítménnyel folyamatos növekedési pályára kívánják állítani. A két teremsportág fehérvári sportolói közösen használják a logót és az Alba Fehérvár elnevezést, hasonló lesz a megjelenésük is, de a két klub továbbra is külön gazdálkodik, önálló rendszerben működik.

Fotó: Simon Erika

– A sport megkerülhetetlenül fontos Székesfehérváron, A szurkolók várják már az idénykezdeteket. Nem csak szakmai kihívásokkal tarkított szezon lesz a következő, hanem sikeres is. Köszönöm, hogy a két klub gondolt a közös logóra, mert így még inkább előtérbe helyezik Székesfehérvárt, amely sokat áldoz a klubokra – mondta Cser-Palkovics András polgármester.

Az EHF-kupában szombaton a Vistal Gdynia ellen rajtoló női kézilabda csapat vezetőedzője, Deli Rita szerint játékosai már nagyon várják, hogy  megmérettessék magukat.

– Az EHF-kupát és a KEK-et összevonták, így erős ellenféllel kell szembenéznünk a rajton. Nyolc válogatott játékos is van a lengyeleknél. A nyolchetes felkészülés után érezzük, hogy izzik a levegő, Nagyon várják a lányok a tétmeccseket, sokra lesz hivatott a csapat idén,

A mától már nemzetközi felkészülési tornán, Kolozsváron edződő kosarasok a bajnoki címre törnek és a European Cup-ban tovább kívánnak jutni a csoportkörből.

– Olyan csapatot szerettünk volna építeni, amely jó kosárlabdát tud játszani. A klub hagyományai útján szeretnénk tovább menetelni – vélekedett Dzunic Branislav vezetőedző.

– A központtal, és a márkaépítéssel bevételt is kívánunk generálni, hiszen szeretnénk valamilyen szinten a saját lábunkra állni – fogalmazott Balássi Imre. Székely Norbert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének utánpótlás koordinátora közölte, hogy a gépek folyamatosan érkeznek a metodikai központba. A két csapat játékosai a jövőben egy csákvári vállalkozás ásványvizeit, vitamin- és sportitalait fogyasztja, s a klubok megkezdik bérleteik árusítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!