Sport

2016.12.02. 19:25

A Csákvár egy győzelemmel megelőzheti a Siófok együttesét

Csákvár, Felcsút - Hétvégén a labdarúgó Merkantil Bank Liga 19. fordulóját rendezik, ahol a Csákvár a Siófokot, a Puskás Akadémia pedig a Budaörsöt fogadja.

Szupkai Gábor

Mindkét együttes érdekelt volt a hétközi kupafordulóban, ám csak egyikük lehet ott a legjobb 16 között.

Ezúttal a Csákvár készülhet sokkal jobb hangulatban a hétvégére, miután Hatvanban sikerült kiharcolni a továbbjutást, ezzel egyúttal gyorsan feledtetni a Mosonmagyaróvár elleni múlt heti kudarcot. A jó lelkiállapot kell is, hiszen az a Siófok érkezik, amely azonos pontszámmal, csak kedvezőbb gólkülönbségének köszönhetően áll a Csákvár előtt. A balatonpartiak ugyanakkor közel sincsenek csúcsformában. Legutóbb hazai pályán a Cigánd tréfálta meg őket, és bár előtte a sereghajtó SZEOL ellen magabiztosan győztek, ám azt megelőzően szeptember 18-án sikerült legutóbb három pontot gyűjteniük a Budaörs ellen.

A csákváriak az aktuális fordulóban hazai pályán fogadják az előttük álló Siófok együttesét
Fotó: Koppán Viktor

Akik viszont ebben a fordulóban Felcsútra látogatnak a Puskás Akadémiához. A hazaiak a bajnok Ferencváros ellen nehezen adták meg magukat, és csak hosszabbítást követően tudtak felülkerekedni a fővárosi zöld-fehérek. A kiesés miatt van miért keseregni, ám a mutatott játék alapján nem kell szégyenkeznie a Puskásnak. Főleg miután múlt héten az akkor még éllovas Balmazújváros otthonában sikerült diadalt aratni. Ezúttal a bajnokságban második legkevesebb gólt szerző csapat, a Budaörs lesz a vendég, akik 18 mérkőzésen eddig csupán 10 alkalommal harcoltak ki középkezdést az ellenfélnek. Adott tehát a feladat a PAFC védelmének, ezt a statisztikát nem szabad engedni javulni, ami már fél sikert jelentene, hiszen a felcsútiak eddigi mérkőzéseiken csak kétszer maradtak lőtt gól nélkül, 16-szor viszont sikerült minimum egyszer az ellenfél kapusa mögé juttatni a labdát.

A mérkőzések vasárnap 15 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!