Sport

2017.01.04. 20:20

Kupavereség a bajnoktól

Székesfehérvár - A jégkorong Magyar Kupa selejtezőjének 6. fordulójában a Fehérvár AV19 a DVTK ellen lépett jégre.

Káldor András

Valljuk meg, a Magyar Kupa idei küzdelmeiben nem sok babér termett a fehérváriak számára, akik mint ismeretes a Mol Ligában vitézkedő Titánok csapatával neveztek a sorozatra. A nyolccsapatos mezőnyben szerda estig öt mérkőzést játszottak le, és egyiken sem sikerült pontot szerezniük, így aztán kizárólag a tisztes helytállásban reménykedhettek azok a hűséges drukkerek, akik kilátogattak az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

A versenykiírás szerint ugyanis a selejtezőben elért pontok alapján kerülnek a csapatok rangsorolásra, és az első négy helyezett jut be a kupa elődöntőjébe. Ettől pedig idejekorán messzire kerültek, ám a tavalyi bajnok, és 2015-ben kupagyőztes DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzés arra kiválóan alkalmas volt, hogy ez által élesben meccseljenek egyet. Főleg azt szem előtt tartva, hogy a székesfehérváriakra égetően fontos bajnoki vár pénteken este, a Ferencváros otthonában.

A miskolciak mindenesetre a tabella élén várták az összecsapást, viszonylag könnyű a sorsolásuk, egyrészt, mert lényegében már továbbjutottak, másrészt, utána a Debrecent fogadják, tehát úgy korcsolyázhattak ki, hogy egy esetleges botlás esetén is tudnak javítani, ha mindenáron az élen szeretnének végezni.

A háromgólos miskolci Magosi Bálint (fehér) és a fehérvári Vizi Dániel harcol a korongért
Fotó: Koppán Viktor

Már a kezdő sípszótól fogva nagy iramot láthattunk, ezt elsősorban a több rutinos játékossal teletűzdelt miskolciak első két sora diktálta, de a fehérvári legények becsületére legyen mondva, lépést tartottak velük. Ezen felül túléltek három emberhátrányos kétperces büntetést, és persze az is kellett, hogy bemutasson néhány nagy védést Alex Scola a kapuban. A harmad végére kialakult lövési statisztika is a vendégek fölényét mutatta, hiszen ezt a mutatót 19-2-re nyerték Doug Bradley tanítványai.

Az első szünet után, rögtön a játékrész elején a fehérvári nevelésű Tóth Adrián vette be kis híján Scola ketrecét Hamvai Szilárd mellett, ám ez egyáltalán nem zavarta meg a hazai gárdát. Sőt, két akcióval később előnyből a vezetést is megszerezték a kék-fehérek. Egy kapu előtti kavarodásból a 23. percben Erdei Zoltán avatta fel a DVTK 20 esztendős hálóőrét, Kiss Bencét.

1-0. Örömük ugyan nem tartott sokáig, másfél perc múlva a vendégek nehéz tüzére - a Fehérváron hat szezont lehúzó - Magosi Bálint egyenlített.

1-1. Majd Erdei kapott a 28. percben kétszer kétperces büntetést, és nehéz pillanatokat vészelt át emiatt csapata. Ezt azonban már hét perccel később nem tudták megismételni, az újabb előnyt a Jegesmedvék már kihasználták Magosi B. találatával.

1-2. A harmad végén még Jarko Leppänen villant meg a jobboldalon, és Ritó László passzát vágta nagy erővel a rövid sarokba a meglepett Scola mamutja mellett.

1-3. A záró húsz percet megint góllal indította a Fehérvár, és ismét egy előnyből sikerült betalálniuk. Devon Krogh a kék vonalat átlépve suhintott kapura, és a jól eltalált löket félmagasan hullott Kiss B. mellett a hálóba.

2-3. A Miskolc még véletlenül sem engedte ellenfelének azonban, hogy ennél jobban megközelítse, és az 51. percben parázs kapu előtti jelenetek után növelte előnyét, Magosi Bálint két lépésről piszkálta a pakkot a gólvonal mögé.

2-4. A mérkőzés végén még levitte kapusát a Fehérvár, de újabb gól már nem született.

Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 2-4 (0-0, 1-3, 1-1), Székesfehérvár, 150 néző. V.: Kincses, Babic.

Fehérvár: SCOLA - Imre, KROGH 1 - Arany, Takács B. - Korbuly, Reiter A. - Sofron Á., Szabó B.; Erdei 1, Just, Kiss P. (1) - Hamvai (1), Kocsis F., Shupe (1) - Mazzag, Tóth R., Vizi - Balogh B., Szász, Varga B. Vezetőedző: Kóger István

DVTK: Kiss B. - Láda B. (1), LEPPÄNEN 1 (1) - Laczkó, Vojtkó - Bernáth, Joe - Albert; Sági, GALANISZ (4), MAGOSI B. 3 - Ritó (1), Hajós, Tóth A. - Toulmin, Miskolczi, Sakaris (1) - Szopos, Karda, - Albert, Popovics. Vezetőedző: Doug Bradley Kiállítás: 12, illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!