Sport

2016.04.30. 16:32

Labdarúgó NB I - Kiesett a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC hiába hozta a kötelező győzelmet a Honvéd ellen, a Vasas döntött a sorsáról.

Káldor András

Branko Pauljevic, a Puskás Akadémia (k), valamint Baráth Botond (b) és Pilip Hollender (j), a Budapest Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia - Budapest Honvéd mérkőzésen a a felcsúti Pancho Arénában 2016. április 30-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 3613 néző
PAFC:  Pogacsics - Pauljevic, Fiola, Tar, Nagy Zs. - Pekár, Zsidai, Polonkai (Márkvárt 72.), Zsótér (K. Mészáros 67.) - Bacelic-Grgic, Castillion (Sallai R. 60.). Vezetőedző: Szijjártó István
Bp. Honvéd: Horváth A. - Baráth (Botka 62.), Bobál, Kamber, King - Hidi, Nagy G., Vasziljevics - Holender (Kovács D. 79.), Youla (Constantinescu 46.), Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi
Gól: Bacelic-Grgic, Tar illetve Bobál D.

Szinte napra pontosan 2013. május 1-én játszotta utolsó mérkőzését a Puskás Akadémia FC csapata az NB II Nyugati csoportjában. Akkor a záró fordulóban a Bajai LSE otthonában 5-2-re nyertek Benczés Miklós tanítványai, igaz már biztos bajnokként utazhattak a Sugovica partjára. 2016. április 30-án viszont a felcsúti alakulat azért futott ki a Pancho Aréna billiárdasztalra emlékeztető gyepére, hogy elkerüljék a másodosztályt, a kiesést, azaz ne kelljen nyártól az NB II-ben vitézkedniük. Nem voltak könnyű helyzetben, mert azon túl, hogy tudták azt, hogy nyerniük kell a Honvéd ellen, fél szemmel az MTK-Vasas összecsapásra is figyelniük kellett, így igazság szerint nemcsak a saját kezükben volt a sorsuk.

Jól kezdett a PAFC, beszorította ellenfelét, és a 3. percben Zsótér Donát közeli jobblábas bombáját védte hatalmas bravúrral Horváth András, aki a bal felső sarokból ütötte ki  a labdát. A 13. percben Horváth A. egy kifutásnál egy teljesen ártalmatlan labdát elvétett, ez Zsidai László elé került, de a középpályás kissé kisodródva csúnyán az üres kapu mellé lőtt. Nagy lehetőség volt! Majd hasonló helyzetben Nagy Zsolt durrantott mellé néhány pillanat múlva. A 20. percben aztán góllá érett a hazaiak nyomása, Polonkai Attila mesteri labdával ugratta ki a leshatáron kilépő Stipe Bacelic-Grgicet, aki teljesen egyedül vezethette kapura a labdát, majd 10 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt a kivetődő Horváth A. mellett. 1-0. Majd Bacelic-Grigic a 30. percben akár duplázhatott volna, forintos labdát kapott, ezt mellel átvette és a kifutó kapus felett átemelte, de Bobál Dávid mentett a gólvonalról. Zsótér bal oldali szöglete után kipattant a labda a védőkről, pontosan Tar Zsolt elé, a védő, pedig nem teketóriázott, 14 méterről jobbal nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. 2-0. A szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, már a vendégek is többet veszélyeztettek, de a hazaiak szerencséjére ezekben kevés volt az átütőerő.

Közben Dunaújvárosban egy potyagóllal vezetéshez jutott a Vasas, és a 66. percben ezzel már ők voltak a bennmaradók. A 77. percben Pekár László szabadrúgása után Fiola Attila nagy helyzetben fejelt a jobb sarok mellé, Horváth A. leginkább szemmel verte a labdát, legyökeredzett, de Fortuna ezúttal vele volt. A 91. percben Hidi Patrik bal oldali szöglete után a hosszú oldalon Bobál Dávid emelkedett a legmagasabbra, és 8 méterről a kapuba fejelt. 2-1. Ez azonban nem osztott-szorzott, ugyanis a hajrában a Vasas még egyszer betalált, ez, pedig végérvényesen eldöntötte, hogy a Puskás Akadémia FC három idény után búcsúzik az élvonaltól.

Természetesen rettentően csalódottak voltak a lefújás után a Puskás Akadémia FC játékosai. (Fotó: Beke Norbert/puskasakademia.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!