Sport

2017.01.06. 19:05

Lázas munkában a Videoton

Székesfehérvár - Három kapussal és 22 mezőnyjátékossal kezdte meg a felkészülést a Videoton FC labdarúgócsapata.

Ferencz Balázs

A hangulatra nem lehet panasz a Videotonnál. Amíg az edzőpályákon süvítő szelek fagyasztották az egyébként sem meleg levegőt, az éppen tévéinterjút adó Géresi Krisztiánt lepte meg félemelet magasságból a csapatkapitány, mégpedig egy papuccsal. Jó társaság vagyunk, a fiatalokat pedig néha nevelgetni kell - mosolygott a tettes, Juhász Roland. Géresi különösebben nem akadt fenn az öreg csínytevésén, hiányoztak már neki a társak. A társaknak pedig a futball.

- Nagyon vártuk már a munkát. Jól esett ugyan a szünet, de hiányzott már a focipálya, a labda, valamint, hogy elinduljunk a céljaink felé - fogalmazott Kovácsik Ádám, a Vidi kapusa.

Az NB I-es bajnokságot vezető Videoton FC holtversenyben áll az élen, az ugyancsak 34 pontos Vasas és Honvéd társaságában. A Henning Berg vezette fehérváriak a bajnoki címért szállnak harcba tavasszal.

- Biztos, hogy nagyon kemény lesz a tavaszi idény eleje. Újpest, Fradi, Honvéd sorozat előtt állunk, de a 14 tavaszi meccset 14 döntőnek kell felfogni, melyekből minél többet meg kell nyerni. A hibákat ki fogjuk elemezni a következő másfél hónapban. Szoros az élmezőny, de nekünk mindenkit magunk mögött kell hagynunk - monda Kovácsik. - A kapott gólok számát csökkentenünk kell. Annyi gólt kaptunk, mint ahány meccsen pályára léptünk, ezen a statisztikán mindenképpen javítani szeretnénk. A kiélezett meccseket be kell húznunk. Csak egyetlen 1-0-s győzelmünk van, a szoros csatákból többször kell győztesen kijönnünk. Persze, nem baj, ha 4-0-ra nyerünk.

- Oda kell tennünk magunkat, hogy bajnokok legyünk - jelentette ki Géresi Krisztián. - Az első három mérkőzés eredménye döntően befolyásolhatja a bajnokság végkimenetelét - emelte ki a februári tavaszi rajt fontos feladatait a fiatal támadó.

A szerb támadón, Danko Lazovicson is lehetett látni: hiányzott számára a labda a szünet alatt
Fotó: Molnár Artúr

A labdát zsonglőr módjára bűvölő Lazovics-Scsepovics- Oliveira trió mellett Juhász Roland inkább bombákat eregetett a műfüves csarnok kapuira. A cséká bajnoki címmel szeretné emlékezetessé tenni a 2017-es esztendőt.

- A válogatottság számomra véget ért, egy bajnoki cím méltó eredmény lehet a 2016-os sikerek sorához. Szeretnénk újra felérni a csúcsra. A hazai pályán nyújtott játékkal elégedett vagyok, de az idegenbeli eredményességben előre kell lépnünk. Most több időm maradt regenerálódni, újult erővel, fiatalosan vágok neki az évnek, s remélem, hogy hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez - mondta Juhász.

A kerettel készültek a sokáig sérüléssel bajlódó járékosok, Simon Ádám, Fiola Attila és Fejes András is. Loic Nego kisebb betegség miatt hiányzott, s nem volt a piros-kék melegítőben mozgó játékosok között Feczesin Róbert sem. A ősszel nyolc gólt szerző, s ezzel az élvonal legjobb őszi góllövője elhagyja a Videotont, Dél-Koreában folytatja.

A Videoton hétfőtől január 19-éig az Arab Emírségekbeli Dubajban edzőtáborozik, ahol főként az erősítésen lesz a hangsúly. Január 24. és február 4. között a spanyolországi Marbellán tréningezik a gárda, ahol öt edzőmérkőzés szerepelhet a programban. Az ellenfelek még nem ismertek, de a Dinamo Bukarest és a Slovan Bratislava együttese is edzőpartner lehet.

A két klub megállapodásának értelmében a dél-koreai élvonalban szereplő Jeonnam Dragonsban folytatja pályafutását Feczesin Róbert. A 30 esztendős támadó - aki a 2016-2017-es szezon 19. fordulója után holtversenyben vezeti az NB I góllövőlistáját - a téli szünet folyamán írásban jelezte a Videoton felé, hogy máshol szeretné folytatni karrierjét, ezt követően állapodott meg a klub az ázsiai csapattal. Feczesin Vidi-mezben 97 tétmérkőzést játszott, 46 gólt szerzett, 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett. Új csapatához január 7-én csatlakozik.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!