Sport

2017.04.17. 15:06

Lazovics nélkül nem megy - Döntetlent játszott hazai pályán a Videoton

Felcsút - Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a listavezető Videoton FC a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát fogadta, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Káldor András

„Három korner, egy tizenegyes.” - tartja a mondás. Ez alapján „legalább” három gólt kellett volna rúgnia a Videotonnak, hiszen a szögletarány 10-1 volt a javukra. Azonban ez a tétel jószerével a grundon, vagy a gombfocipályán érvényesülhet. Nyerni kellett volna a jobb erőkből, és a bajnoki címért hajtó Vidinek, még abban az esetben is, hogy játékmestere Danko Lazovics három mérkőzésre szóló kényszerszabadságot, eltiltást kapott, amelyet magának köszönhetett, hiszen a Vasas ellen elszakadt nála a cérna. Hiányát érezték a piros-kékek már a szerdán, Gyirmóton is, de a Mezőkövesddel vívott találkozón ez hatványozottabbnak tűnt. Asmir Suljic találatára szinte azonnal válaszoltak az igen szervezett védekezéssel felálló vendégek, és a folytatásban hiába nyomott a fehérvári csapat, igazán nagy helyzete mindössze egy volt, de csak a kapufáig jutott Fiola Attila.

- Danko nem játszhatott eltiltás miatt, természetesen a csapat egyik fontos tagjáról van szó, hiszen eddig szinte minden találkozón szerepet kapott, amióta itt van. Talán különbséget tehetett volna a két csapat között a pályán, de ez mind feltételes mód, nem számíthattunk rá. Nélküle is meg kellett volna nyernünk a mai találkozót. - válaszolt Henning Berg a Videoton FC vezetőedzője lapunk azon észrevételére, hogy ezúttal igencsak hiányzott a kreativitás a gárda játékából.

- Ez egy olyan meccs volt, amelyet meg kellett volna nyernünk. Gólra kellett volna váltanunk a lehetőségeket. Arra számítottunk, hogy több helyzetünk lesz, és ez így is lett, de a győzelem nem sikerült. Csalódás számomra az eredmény, a győzelemhez több kell annál, mint amit mutattunk. Sok pontrúgásunk volt az ellenfél térfelén, ezekből nem voltunk eredményesek, ezzel elégedetlen vagyok. Vagy a beadás nem volt pontos, vagy a befejezés. Az első félidőben a jobboldali támadójáték sem úgy működött, ahogyan kellett volna, a másodikban ez javult. Suljic jól játszott, meg tudta verni egy az egyben az ellenfelét. Marko Scsepovicson talán érződött, hogy a héten mindhárom meccset végigjátszotta, normál esetben úgy érzem, belőtte volna az egyik helyzetét. Csapatként kellett volna még több nagy helyzetet kialakítani. - tette hozzá a szakvezető.

Hasonló véleményen volt Paulo Vinicius is. -

Az első félidőben több helyzet is kidolgoztunk, akkor eldönthettük volna a meccset. A fordulás után nem tudtunk újabb gólt szerezni, és ahogy haladt előre az idő egyre idegesebbek lettünk, a Mezőkövesd játékosai, pedig egyre magabiztosabbak. Az utolsó szakaszban hosszú labdákkal felívelésekkel próbálkoztunk, de akkor már semmi nem jött össze.

Varga József végig robotolta a találkozót, de természetesen ő sem volt boldog.

-Nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél, így nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Sajnos a vezető gól után nagyon gyorsan egyenlített a Mezőkövesd, a játékunk pedig kapkodóvá vált. Ennek tudható be, hogy hiába alakítottunk ki helyzeteket, azokat nem tudtuk értékesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!