Sport

2017.04.14. 18:25

Alba Fehérvár KC: Legyűrték a hajdúságiakat

A tabellán egy hellyel előbb tanyázó Debrecent fogadta az Alba FKC és verte izgalmas mérkőzésen, 29-23-ra.

Horog László

A kezdés előtt a hazaiak szurkolóinak csoportja ajándékkal kedveskedett az általuk a hónap legjobbjának választott átlövőnek, Biljana Bandeliernek.

Jelena Lavko kiváló napot fogott ki a Debrecen ellen, 9 góllal az Alba legjobbja volt ezen az estén
Fotó: Molnár Artúr

A DVSC elleni mérkőzésen Mendy halászott labdát és szerezte az első gólt, majd Garbuz átlövését védte bravúrral Herr. Despotovic egalizált, erre ismét Mendy felelt, Csáki büntetőjét pedig megfogta a hazaiak portása. Pinto átlövését nem tudta hárítani (2-2), jobbára egy, néha két góllal vezettek a házigazdák. Mendy továbbra is elemében volt, valamint beköszönt Bandelier is, ám a gólokra mindig érkezett válasz, hol Kelemen, hol Pinto révén. A látogatók kapusa, Horváth-Pásztor is elkezdett védeni, a látogatók átvették a vezetést a félidő derekán, 6-7. Lavko hétméteresből egyenlített, majd büntetőből vezetést is szerzett. A korábbi meccseken biztos kezű balszélső, Pelczéder ziccereket hibázott, a túloldalon Pinto nem tette meg ezt a szívességet. Mayuko betörés után góljával ismét a hazaiaknál volt az előny, Despotovic azonnal reagált. Mendy a szélről is eredményes volt, aztán beállóból is, csapata vezérének bizonyult, húsz perc alatt ötször zörgette meg a hálót. A vendégeknél Sirián, hazaiaknál Ishitate, a japán irányító volt elemében, 12-11-es, fehérvári vezetésnél időt kért Tone Tiselj, a DVSC trénere. A ritmust meg a kaput nem találó Pelczédert a szélen Kazai váltotta, első két helyzetét utóbbi is elpuskázta. Egyenlített a Debrecen, a félidő vége előtt öt perccel Deli Rita is letette az időkérést jelző táblát a zsűriasztalnál. Bandelier lövését blokkolták, Mendyét viszont nem, a félidőt Garbuz és a túloldalon Bandelier bombagólja zárta, 14-13.

Kazai fordulás után, lerohanásból betalált, majd a vendégek két gólja után Lavko beállóból mattolta Horváth-Pásztort. A fehérvári kapuba Sipeki érkezett, aki az első játékrészben csak egy büntetőre szállt be. Ezúttal bravúrral indított, a túloldalon Kazai újabb gólja két-, Lavko találata pedig háromgólos vezetést eredményezett, 18-15. Tilinger is pályára lépett, góllal nyitott, majd Mendy remekelt, őrizte háromgólos előnyét a vendéglátó. Despotovic ügyeskedett, majd Kazai és Mendy újabb találatával ötre nőtt az FKC előnye. Despotovic sikeres megmozdulásai nyomán viszont kettőre csökkent. Garbuz is elkapta a fonalat, a hazaiak szerencséjére Lavko is, ismét nőtt a különbség. Visszatért Herr, két védéssel nyitott, Tiselj a vége előtt öt perccel, 27-22-nél időt kért. A hazaiak nem vettek vissza a tempóból, végül 29-23-ra győztek.

Alba Fehérvár KC-DVSC-TVP 29-23 (14-13)

Székesfehérvár, 600 néző, vezette: Andorka, Hucker

Fehérvár: Herr O.- ISITATE 3, LAVKO 9 (4), Hajduch, MENDY 8, Piedade, Pelczéder.

Csere: Sipeki (kapus), Bandelier 2, Májer 1, Kazai 3, TILINGER 3. Vezetőedző: Deli Rita

Debrecen: HORVÁTH-PÁSZTOR - Varsányi, Punyko 4, DESZPOTOVICS 4, Sirián 3, GARBUZ 5, Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), Csáki 1, Marincsák 2, Siska 2 (2), Tóth M., Tóvizi, Pénzes. Edző: Tone Tiselj

Kiállítások: 2 illetve 2 perc

Hétméteresek: 4/4 illetve 4/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!