Sport

2016.09.29. 17:30

Könnyedén teljesítette a maratoni távot a fehérvári ultrafutó

Székesfehérvár - A lengyel fővárosban állt rajthoz a fehérvári ultrafutó, Máténé Varju Edit. Könnyedén teljesítette a maratoni táv 42 km-ét.

Horog László

A hétvégén már a rendkívüli kihívást jelentő görögországi Spartathlon 246 kilométeres távját igyekszik leküzdeni Máténé Varju Edit, aki legutóbb a lengyel fővárosban vett részt a 38. alkalommal megrendezett varsói maratonin.

Máténé Varju Edit (jobbra) a hétvégén Görögországban indul Fotó: A szerző

A 42 kilométeres távot felkészülési állomásként kezelte a hellén megmérettetés előtt. A Visztula folyó partján rendezett viadalon mindössze négy honfitársunk szerepelt, a nők mezőnyében Varju Edit egyedüli magyarként volt érdekelt, a férfiak között Baji Donát, Radics Zsolt és Haris Richárd próbált szerencsét. Egyéniben összesen 6924-en álltak rajthoz, a K40 női kategóriában 312-en teljesítették a távot, a székesfehérvári sportoló a 32. helyen ért célba a kora őszies napsütésben.

A Spartathlont 2014-ben és 2015-ben is teljesítette, ezúttal is optimistán tekint a viadal elé. November közepén Athénban, november végén San Sebastianban versenyez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!