Sport

2017.05.15. 15:40

Harmadik play-off mérkőzését vívja az Alba Fehérvár a Kecskeméttel

SZÉKESFEHÉRVÁR - A három győzelemig tartó negyeddöntős párharcban 2-0-ra vezet a fehérvári kosárcsapat, amely szeretné lezárni ezt a fejezetet. Kedden 18.30-kor fogadják a KTE csapatát.

Horog László

Az Alba Regia Sportcsarnokban kerül sor a harmadik felvonásra, az első két összecsapást követően a házigazdák más forgatókönyvet el sem tudnak képzelni, mint győzelmet. Amennyiben harmadszor is legyűrik az alföldieket, megkezdhetik a nyugodt készülődést a jövő szerdán kezdődő elődöntőre. A kecskemétiek ellen az idei szezonban hibátlan a fehérvári kék-fehérek mérlege, mind a négy találkozót megnyerték Dzunic Branislav tanítványai. Az alapszakaszban kétszer, roppant magabiztosan diadalmaskodtak a kék-fehérek, előbb januárban, Fehérváron, 90-59-re, aztán márciusban, az első kanyar utolsó fordulójában, idegenben, 88-65-re.

Az alapszakasz két találkozója után semmi sem utalt arra, hogy a lila-fehérek a negyeddöntőben sok borsot törnek a koronázó városiak orra alá, pedig bekövetkezett, az utóbbi napokban a KTE-Duna Aszfalt nagyon megnehezítette az albások dolgát, Lórántéknak mindkétszer meg kellett szenvedniük a győzelemért. Múlt szerdán, Fehérváron, a rendes játékidőt követően 76-76 állt a táblán, hosszabbításban győztek a hazaiak 89-79-re, szombaton pedig 80-72-re, idegenben. Mindegyik play-off derbi elképesztő izgalmakat hozott, az Alföldön is a házigazdák vezettek a záró negyed felénél, méghozzá magabiztosan, innen fordítottak a fehérváriak. Az utolsó három percben elfogyott az addig domináló kecskemétiek tudománya.

Ahogy a szezon korábbi összecsapásain, ezúttal is kulcsembernek bizonyult a tavaly nyáron igazolt amerikai center, James Farr, aki egy hete, a Gáz utcában 12 pontot szórt, a Messzi István Sportcsarnokban pedig 14-et, a végjátékban kétszer volt eredményes, ezzel komoly érdemeket szerzett a Fehérvár idegenbeli sikerében.

- Fontos volt, hogy Kecskeméten is nyerjünk, tudtuk, hogy a szoros, hazai győzelem után kiélezett összecsapás vár ránk idegenben is.
A KTE harcos, erős csapat, főleg fizikálisan. Ismét sok hiba volt a játékunkban, aztán a végjátékban megint összeszedtük magunkat, koncentráltabban játszottunk. Készültünk a házigazdák kinti dobásaira, hiszen az első meccsen nagyon sok hárompontost kaptunk, az ellenfél jó százalékkal tüzelt. Biztosra veszem, hogy megint nagy küzdelem lesz, de remélem, kedden is sikerül nyernünk, aztán megkezdhetjük a felkészülést az elődöntőre - közölte 24 éves James Farr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!