Sport

2017.02.20. 21:10

Lóránt Péter szerint megérdemelték a hétvégi diadalt

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár 31 éves csapatkapitánya, Lóránt Péter lett a kupadöntő legértékesebb játékosa. Ő szerezte a győztes kosarat.

Horog László

A remek center másfél éve, 2015 nyarán tért haza Olaszországból, a Pesaróból, azóta az Alba vezéregyénisége. A tavalyi nyár, Simon Balázs visszavonulása óta a csapatkapitányi karszalagot is viseli. A hétvégi, Magyar Kupa döntőn is remekelt, a záró dudaszó előtt nyolc másodperccel szerzett duplájával nyert a Fehérvár, 59-58-ra.

- Nagyon örülök, hogy sikerült elhódítanunk a kupát, ez volt az első győzelmem a Fehérvárral. Egy éve egy ponttal kaptunk ki a Szolnoktól a kupa negyeddöntőjében, a bajnoki döntőben is alulmaradtunk velük szemben. Most mi kerekedtünk felül, úgy érzem, megérdemelten. Bajnoki aranyam kettő van, egy Körmenddel, egy a Szolnokkal, utóbbiakkal egy aranyat a Magyar Kupában is begyűjtöttem, évekkel ezelőtt. Remélem, júniusban magasba emelhetem a serleget, aztán ismét találkozunk a fehérvári városházán. Nagy élményt jelentett a szombat éjjel, a közös ünneplés a drukkerekkel.

A center elmondta, ha sérülések nem tizedelik a gárdát, maguk mögé utasíthatják a hazai riválisokat.

- A keretünk erős és egységes. Messze még a szezon vége, de úgy gondolom, ha mindannyian a vezetőedzőnk, Dzunic Branislav rendelkezésére állhatunk, nagyon komoly eséllyel szállunk harcba a legfényesebb medálért. Három győzelemmel szereztünk többet, mint az utánunk következő, ez komoly előnyt jelent. Fontos, hogy a teljesítményünk kiegyensúlyozott legyen a folytatásban is. Lényeges, hogy a jelenlegi előnyünk megmaradjon, illetve maradjon belőle, döntő, hogy pályaelőnyről kezdjük majd a rájátszást.

Lóránt Péter lett a kupadöntő legértékesebb játékosa, az ő duplájával nyerte az Alba az aranycsatát Fotó: Földi D. Attila/Nemzeti Sport

A sorsolásunk nem könnyű, idegenben lépünk pályára a Paks ellen, utazunk Körmendre, Szolnokra. Tehát oda kell figyelnünk. Úgy gondolom, utóbbi két együttes sorsolása jobb, ezért is fontos, a jelenlegi, előkelő pozíciónk. A hétvégi kupagyőzelmet is annak köszönhettük, hogy mi voltunk a legmeggyőzőbbek a negyeddöntőben és az elődöntőben. A ZTE és a Körmend ellen is nagyon jó dobóformát mutattunk. A döntőben nem ment ennyire jól, nem tudtuk a korábbi napokon látott formát hozni támadásban, de a védekezésünk jól működött, ahogy a korábbi, győri derbiken is.

Amúgy várható volt, nem lesz sok pont az Olaj KK ellen, az alföldiek is jól védekeznek. Hatalmas csata volt, az egypontos győzelem esetén kell a szerencse is, ezúttal mellénk állt. Döntőt nyerni jobb egy ponttal, nagy izgalmak közepette, ilyenkor az öröm is nagyobb.

Lóránt szerint a tavalyi Alba is kimondottan erős volt, nem véletlenül szerzett ezüstérmet a bajnokságban, de a mostani alakulat még ütőképesebb. Míg egy esztendeje az egylabdás meccseket gyakran elbukták a végjátékban, most ők jönnek ki győztesen a kiélezett végjátékokból. A hétvégi sikerben volt szerepe az európai kupának, erős, külföldi ellenfelekkel szemben, magas hőfokú mérkőzéseken szerezhettek rutint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!