Sport

2017.01.14. 18:31

Magabiztos diadal Lipcsében - Könnyedén nyertek a fehérváriak az EHF-kupában

Lipcse – Németország keleti részén, a közel hatszázezres, takaros nagyvárosban lépett pályára az Alba Fehérvár KC az EHF-kupa második csoportkörében. A látogatók remek játékkal, 34-21-re győztek.

Horog László

A várt nagy érdeklődés elmaradt, mindössze ötszázan foglaltak helyet az Arena Leipzig lelátóján. A kezdés előtt háromnegyed órával érkeztek meg a fehérvári drukkerek, nyolcan vállalták a kisbuszos kirándulást Szászországba. „Szervusztok!" – kiabálták, amikor meglátták a melegíteni érkező, koronázó városi lányokat. A mérkőzés negyedik akciója hozta az első gólt, Gjorgjijevska szerzett labdát a harmadik percben, átrohant a pályán és szerzett vezetést a harmadik percben, góljára Sturm beállóból azonnal válaszolt. Felváltva estek a gólok a folytatásban, jobbára a hazaiak vezettek, de mindig érkezett válasz a túloldalról. Sipeki büntetőt védett, Piedade kétszer beköszönt, vezettek a látogatók, 3-4. Sipeki bravúrokat mutatott be, negyedóra elteltével Ishitate és Hajduch jóvoltából három góllal elléptek a fehérváriak, aztán az előny egyre olvadt (6-7), ugyanis Bösch aktivizálta magát a hazaiaknál. A remeklő fehérvári kapus eszén alig tudtak túljárni, aztán Bandelier két bombája ellen nem volt ellenszere Kurzke kapusnak, érthetően egyre hangosabbak lettek a vendégdrukkerek. Sturm tartotta a lelket a lipcseiekben, de egyedül kevés volt, az FKC négygólos vezetésénél (7-11) a hazaiak trénere, Norman Rentsch a félidő zárása előtt öt perccel időt kért. Ezt tette Deli Rita is, aztán Gjorgjijevska és Májer góljaival tovább nőtt a vendégek előnye, a félidőben 8-14 állt az eredményjelzőn, ami meg is felelt a játék képének.

Fotó: a szerző

Fordulás után is a vendégek domináltak, kis túlzással akkor dobtak gólt, amikkor akartak, ahogy múltak a percek, úgy nőtt az előnyük, 9-19 állt a táblán, amikor Rentsch ismét időt kért. Ez sem hatott, jól támadták és védekeztek a vendégek, a lelkes, hazai fiatalok nem tudták pótolni a sérülés miatt hiányzó klasszisokat. A több mint tízgólos előnynél az is belefért, hogy Kazai és Májer ziccert rontott, Mazzucco hozta közelebb a vendéglátókat, akik így is tisztes távolból szemlélték a fehérváriakat. Az utolsó negyedórába lépve már 13 gólra nőtt a különbség, ezen Bösch és Rode kicsit kozmetikázott, de tízen belülre nem tudtak kerülni a házigazdák. Edzőjük 14-26-nál kért időt, hogy felrázza tanítványait. Einarsdottir góljaira Gjorgjijevska mindig válaszolt, de a társak is aktivizálták magukat, a végén Pelczéder mutatott szép dolgokat. Könnyedén nyert az FKC, amely a második csoportmeccsén megszerezte első győzelmét, 21-34. Múlt hétvégén az oroszországi Krasnodarban szenvedtek 31-26-os vereséget, jövő vasárnap a francia Brest Bretagne együttesét fogadják. Ha nyernek, feltétlenül gondolkodhatnak a továbbjutásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!