Sport

2016.01.23. 21:04

Magabiztos fehérvári diadal

Székesfehérvár - Az október közepén egypontos vereséget szenvedő TLI-Alba visszavágott az Egis Körmendnek, magabiztosan, 88-72-re verte a vasiakat.

Horog László

Nem vitás, Körmenden szeretik a kosárlabdát. A nehezebben járható utak, a havazás ellenére a vendégszektor megtelt, sokan kísérték el kedvenceiket a koronázó városba. Lóránt duplája kiszédült a gyűrűből, Supoláé nem, a kétpontos hazai vezetés három percen át virított a táblán, ugyanis a folytatásban egyik félnek sem sikerült betalálnia. Spurlock duplájával és Myles triplájával aztán héttel meglépett az Alba, Tóth Norbert közelről szépített, majd kétszer betalált középtávolról is, hat perc elteltével a vendég együttesből csak ő volt eredményes. A hazaiaknál a kanadai irányító, Chery is aktivizálta magát (14-7), aztán Lóránt is, közel tíz pontra nőtt a differencia. Tóth ismét lendületbe jött, a túloldalon Myles is, a hazai tréner Dzunic Branislav kettős cserét hajtott végre: Myles és Spurlock leült, Pearson és Markovic érkezett, a vendégeknél Duinker és Ferencz lépett pályára. Pearson azonnal rontott kettőt, Ferencz hármasa célt ért (19-18), azonnal időt kért Dzunic szakvezető. Markovic zsákolt, Duinker távolról köszönt be, egyenlítettek a látogatók, a nem sokkal korábban pályára lépő Simon kétpontosa zárta az első játékrészt, 23-21.

Bátran lövöldöztek messziről mindkét oldalon, eredménytelenül, a csendet Pearson triplája törte meg, az erőcsatár a palánk alól is kétszer betalált 30-21, azonnal időt kért Teo Cizmic, a vasiak mestere. Ferencz helyett McKinney került parkettre, Duinker helyett pedig Channels. Lóránt Péter szövegelését kapott technikai hibát, Tóth hármasával araszolt közelebb a Körmend. Lóránt javította korábbi, verbális megmozdulását, előbb pontokat szerzett, majd ziccerbe hozta Filipovicsot, 37-25-ös állásnál, a hazai rohanást megállítandó, kikérte második idejét Cizmic. Filipovics távolról sem hibázott, Lórántot, pihentető jelleggel Csorvási váltotta. Chery büntetőivel már 15 pont volt az együttesek között, Myles hármasával pedig még több. A körmendi dobások nem sikerültek, félidőben 48-29 állt az eredményjelzőn.

Nem potyogtak a kosarak, aztán Duinker és Petty betalált, ami ahhoz volt elegendő, hogy nem lett húsz pontnál nagyobb a különbség, sőt, előbbi újabb pontjaival kezdett felzárkózni a határszéli egylet, 52-39. Farkas dupláját követően bosszankodott Dzunic, Chery tripláját viszont örömmel vette. Ferencz Csaba kipontozódott, Cizmic időt kért, a lelkes körmendi hívek a nehéz helyzetben is szakadatlanul buzdították kedvenceiket. A házigazdák őrizték a közel húszpontos különbséget, békés mederben csordogált a találkozó. Igyekeztek a körmendiek, de a házigazdák kontroll alatt tartották a derbit.

A záró játékrészre 66-49-es állással fordultak az együttesek, Markovic ügyeskedett (70-49), Cizmic pedig az időkérésben látta a megoldást a meccs vége előtt nyolc perccel. Petty távoli kísérlete nem csak a gyűrűtől, a palánktól is távol landolt, Myles viszont nem rontott messziről, 76-49. Négy pontot dobtak, tehát kicsivel közelebb zárkóztak a látogatók, Dzunic azonnal magához rendelte tanítványait. Miután a meccs korábban eldőlt, Cizmic pályára küldte a fiatalokat, Lakosa után Németh is lehetőséget kapott, a másik oldalon Dzunic is bizalmat szavazott a korábban keveset szereplőknek. Cizmic a zárás előtt két perccel még időt kért, a végére Lóránt és Spurlock, valamint Lakosa és a végül 15 egységig jutó, korábbi fehérvári, Tóth Norbert pontjai maradtak. A hazai diadalt nem fenyegette veszély, a körmendi, októberi, egylabdás vereségért magabiztos győzelemmel vágott vissza a TLI-Alba, 88-72.

TLI-Alba Fehérvár-Egis Körmend 88-72 (23-21,25-8,18-20,22-23)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!