Sport

2017.03.27. 20:02

Magabiztosan az élen - Az Alba Fehérvár kosarasai megnyerték az alapszakaszt

Székesfehérvár - Vasárnap este magabiztos kecskeméti sikerrel zárta az alapszakaszt az Alba Fehérvár az NB I-ben.

Horog László

A könnyed, 88-65-ös sikerrel végződött derbin két fehérvárit kiállítottak, előbb Shepard bonyolódott közelharcba Ivosevvel, mindkettő kénytelen volt elhagyni a játékteret, majd Mohammedet is kiszórták, ütés miatt. A fehérvári kispadon ülők ezt nem látták, a játékvezetők a videofelvétel megtekintése után hozták meg döntésüket.

A találkozó után a fehérvári ügyvezető, Halm Rolland azonnal jelezte a szövetség illetékeseinek, hogy véleménye szerint elfogadhatatlan, amit a fehérvári kosarasokkal műveltek az összecsapáson.

- Kértük a történtek kivizsgálását a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél. Felvettem a kapcsolatot a játékvezetői bizottság elnökével, ugyanis nem szeretnénk, ha a folytatásban is hasonlók történnének, mint Kecskeméten - közölte Halm Rolland.

A csapatkapitány, Lóránt Péter a csapat vezére a mérkőzéseken Fotó: Molnár Artúr

A vezetőedző, Dzunic Branislav a győzelemnek örül, valamint az alapszakasz első helyének. Nem foglalkozik a játékvezetők ténykedésével.

- Ahogy minden mérkőzésre, erre is úgy készültünk, hogy szeretnénk megnyerni. Sikerült is, méghozzá kimondottan jó játékkal. Nagyon elégedett vagyok a csapatommal. Erős gárdának tartom a Kecskemétet, de a statisztikát nézve a játék minden elemében felülmúltuk vendéglátóinkat. Megérdemelten nyertük meg az alapszakaszt, várom
a hasonlóan sikeres folytatást.

A másodedző, Góbi Henrik a jó védekezést emelte ki.

- Nehezen lendültünk bele az elején, a hazaiak vezettek. Aztán megleltük a ritmust, jó védekezés után gyors indításos kosarakat szereztünk, jól passzoltunk és dobtunk, fokozatosan növeltük előnyünket.

A Fehérvár az alapszakasz győzteseként a hétvégén pihen, nem lép pályára a középső ház első fordulójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!