Sport

2017.06.16. 11:45

Magasabb pénzdíjak - A FINA kész módosítani az úszó Világkupa átalakításáról hozott döntését

BUDAPEST - Már a végső döntés előtt kiszivárgott, hogy - magyar kezdeményezésre - a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) kész módosítani az úszó Világkupa átalakításáról május 30-án hozott döntését.

Ferencz Balázs

Mint ismert, a kilenc állomásból álló sorozatban 2017-ben egy-egy versenyző egy adott helyszínen legfeljebb csak négy számban indulhat. A változtatást Hosszú Katinka rosszallva fogadta, tekintettel arra, hogy mindez kizökkenti a megszokott felkészüléséből, emellett még anyagilag is károsítja. Tavaly a Világkupa-sorozatban 387 ezer dollárt nyert, idén viszont, ha minden állomáson maximumot nyújt, akkor is mintegy 50 ezer dollárral megrövidül. Mégis elképzelhető, hogy legalább ezen a téren javul a helyzet.

„Annyit elárulhatok, hogy érlelődik a megoldás. Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója a módosító indítványt már elküldte körszavazásra, azaz jóváhagyásra a Bureau 23 tagjának. Személy szerint bizakodom, annál is inkább, mert több taggal is beszéltem, és érveltem a változtatás érdekében.” - fogalmazott Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke.

„Ha elfogadják a javaslatot, akkor a legjobbak nyerhetnek annyit, amennyit korábban. A FINA úszóbizottságának előterjesztése megmarad, azaz az idén egy versenyző egy helyszínen csak négy számban indulhat, mert így a szakemberek várakozása szerint teret ad további élversenyzőknek, akiknek Katinka lehengerlő sorozata miatt elment a kedvük attól, hogy a világkupán egyáltalán elinduljanak. A pénzdíjak terén viszont várható pozitív fejlemény.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!