Sport

2017.03.22. 20:12

Nem indult jól a kairói világkupa a magyar férfi öttusázók számára, nincs döntősünk

Kairó - Az eredetileg négy magyar indulóból, csak három kezdte el a selejtezőket a férfiak mezőnyében Egyiptomban, ahol az öttusázók világkupa-sorozatának második fordulóját rendezik.

Ferencz Balázs

Ígéretükhöz hűen bátran kísérleteznek a magyar öttusa válogatott új szövetségi kapitányai, a nagy felnőtt megmérettetéseken is előszeretettel dobnak mélyvízbe ifjú tehetségeket. Így tett a kairói világkupán Martinek János férfi kapitány is, aki rendkívül fiatal csapatot állított csatasorba. No persze, ehhez kellettek a nem várt sérülések is, így Bereczki Richárdnak (KSI), Regős Gergelynek (KSI) valamint a Volán Fehérvár két versenyzőjének, Harangozó Bencének és Fröhlich Tamásnak is inkább a tapasztalatszerzés, a tisztes helytállás volt a fő cél a felnőttek között. Bár Harangozó már nyert érmet felnőtt Európa-bajnokságon, 2015-ben, az angliai Bath-ban Málits Istvánnal alkotva váltót a második helyet szerezte meg.

Az idei világkupa-sorozat második állomásán két selejtező csoportban viaskodott a 62 versenyző a döntőt érő legjobb 36 helyért.

A döntőre eséllyel pályázó Harangozó Bence aztán mégsem indult el a selejtezőben. Az A csoportban viaskodott Bereczki Richárd és Regős Gergely, akik közül Regős szerepelt jobban. A B csoport utolsó, kombinált száma lőtt már látni lehetett, hogy hiába állt összetettben döntős pozícióban a KSI versenyzője, biztos nem lesz a 36 között a végelszámolásnál. Végül legjobb magyarként a kvalifikáció 41. helyén zárt Egyiptomban. Klubtársa, Bereczki Richárd az utolsó előtti, 61. pozíciót szerezte meg. A Volán Fehérvár fiatal öttusázója, Fröhlich Tamás a teljes mezőny 41. helyén fejezte be a viadalt, így egyetlen magyar fiú sem harcolta ki a szereplés jogát a pénteki döntőre.

Csütörtökön a nők selejteznek, a mezőnyben két fehérvári, Kovács Sarolta (VF) és Alekszejev Tamara (AÖSE) érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!