Sport

2017.04.23. 19:30

A jó rajt után hasonló folytatásban bízik a jégkorong válogatott

A remekbe szabott rajt után ma este 19.30-kor Ausztria ellen korcsolyázik jégre a magyar válogatott a Divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokságon.

Ferencz Balázs

A házigazda Ukrajna ellen 5-3-ra nyert a magyar jégkorong válogatott a Divízió 1/A-s világbajnokság nyitónapján. A Rich Chernomaz irányította magyar együttes 3-2-es hátrányból fordított az utolsó harmadban, s rettentő fontos győzelemet aratott. - Mindig nehéz győzni a nyitómérkőzésen, és most is 10-20 percig idegesek voltunk - értékelt a szövetségi kapitány.

- Ekkor még nehezen járattuk a korongot, majd amikor 2-1-re fordítottunk, három kiállítást szedtünk össze a támadóharmadban. Ezzel esélyt adtunk az ellenfélnek, és élt is vele. Tovább kellett harcolnunk - mondta Chernomaz, aki hozzátette: a záróharmadban visszatértek az eredeti játéktervükhöz, nyomást gyakoroltak a hazaiakra, hibázásra kényszerítették őket, és fordítottak.

Bartalis István Fotó: Kricskovics Antal

A csapatkapitány, Bartalis István nagyszerűen hokizott, s álomszép góllal jelentkezett.

- Fiatal csapatunk van, de lassan összerázódunk. Ha a védekező harmadunkban egyszerűbben játszunk, gyorsabban hozzuk ki a korongot, akkor az ilyen meccseket simábban nyerjük - vélekedett Bartalis, aki a hétfői, 19.30-kor kezdődő Ausztria elleni meccsen is hőssé válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!