Sport

2016.09.21. 20:00

Magyar Kupa: Ötből négy csapat továbblépett

Tata, Komló, Iváncsa, Mór, Várpalota - Már az országos főtáblán mérkőztek Fejér megye labdarúgócsapatai a továbbjutásért. Ötből négy együttes sikerrel vette ebben a fordulóban az akadályt.

Káldor András

A Puskás Akadémia FC a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban vitézkedő Tatai AC-hoz látogatott. A felcsútiak nem bíztak semmit a véletlenre, erős összeállításban léptek pályára, és 5-0 (2-0)-ra győztek. Góljaikat Gajdos Zsolt 2, Hudák Martin, Lencse László és Daróczi Zoltán szerezte.

Az Aqvital FC Csákvár a Komlói Bányász vendégszeretetét élvezte, és hiába vezettek 1-0-ra Horváth Roland 25. percben elért találatával, ezt az 50. percben Rein Bence Attila kiegyenlítette. A folytatásban, ha nehezen is, de érvényesült a papírforma, és az osztálykülönbség, a 84. percben Molnár Tibor gólja hozta meg a Csákvár továbbjutását.

A legnagyobb érdeklődést minden bizonnyal az NB II listavezetője, a Nyíregyháza Spartacus iváncsai mérkőzése hozta. Már lényegében az első félidő első tíz percében eldőlt a mérkőzés, előbb az 5. percben Heffler Norbert, majd a 8.-ban Ötvös Bence vette be Késmárky Bence kapuját. A szünet után az 54. percben született meg az összecsapás 3-0-ás végeredményét kialakító találat, amely Rezes László nevéhez fűződött.

Nagyot harcolt a Móri SE csapata az FC Dabas ellen, hátrányból álltak fel, és tudtak fordítani Fotó: Zelovits Gábor

Móron a NB III Közép csoportjának 16. helyén álló FC Dabast fogadta a Móri SE, és Cseszneki Richárd góljával, 1-0-as hazai előnnyel, a félidő után nagy küzdelemben, 3-2-re legyőzte ellenfelét. A sikerük értékét növeli, hogy 2-1-es vendégvezetés után tudtak újítani, és Joó Gergő, valamint Mayer Dávid góljaival a hajrában fordítani.

A Veszprém megyei bajnokság I. osztályában szereplő Várpalotai Bányász SK vendége volt a Bicskei TC együttese. Raffai Rudolf tanítványai már az első játékrészben magabiztos előnyt kovácsoltak, Katona Lajos, Bognár György, és az utóbbi hetekben valóságos gólgyárrá alakult, és a megyei első osztályú góllövőlistát vezető Varga Zoltán góljaira csupán Kalapács Roland tudott válaszolni. A szünet után még sorrendben Rigó Gábor, Varga Z. és Rados Gergő is betalált, így 6-1-es sima győzelemmel léptek tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!