Sport

2015.11.20. 20:00

Már a DVTK ellen is megy - Hosszabbításban vadászta le a Jegesmedvéket a Volán

Gyorsan lehetőséget kapott a Fehérvár AV19, hogy kiköszörülje a múlt heti csorbát a DVTK ellen, a jégkorong Mol Ligában.

Szupkai Gábor

DVTK Jegesmedvék–Fehérvár AV 19 6-7  hu. (0-0, 4-3, 2-3, 0-1)

Vezette: Gangel, Haszonits, Kis-Király, Kormos

DVTK: Adorján – Vojtkó, Sagert, Booras 1 (2), Tóth A. 2 (2), Miskolczi 1 – Somogyi 1, Pavuk, Leppanen (1), Dudas (2), Cseter – Hajós 1 (2), Láda, Ritó (1), Győrfy, Dansereau (1) – Szilágyi. Vezetőedző: Mayer Péter

Fehérvár AV 19: Scola  – Vokla (1),  Láday (1), Holmberg 1 (3), Becze 2, Shupe 1 (3)  – Arany 1, Tóth G., Hamvai 1 (1), Hegyi Á. (1), Reiter R. – Szabó K. 1, Szita, Szabó B., Lengyel, Mazzag – Varga B., Pados, Szász, Korbuly, Balogh B.  Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítás:  10 perc, illetve 8 perc

Napra pontosan egy hete találkozott egymással Fehérváron a két csapat, akkor a vendég miskolciak örülhettek a végén. Mindez egy tragikus  első harmadnak volt köszönhető, a Volán húsz perc alatt 0-4-es hátrányba került. A következő két harmadot ugyan hozták a fehérváriak 3-1-re, de ez csak szépségtapasz volt.

Pont a DVTK ellenni mérkőzésen sérült meg Devon Krogh, Szabó Dániel  és Reiter Attila, Szaller Márk pedig Varga Arnold agyrázkódása miatt felkerült az EBEL csapatba.  Láday Tamás tehát a legjobbkor csatlakozott újra a Fehérvár AV19-hez, és rögtön a kezdőcsapatba is rakta őt Tyler Dietrich, hogy minél előbb felvegye a ritmust.

Az első harmad bizony a védelmekről és kapusokról szólt, lévén a csatárok nem találták meg a hálóba vezető utat, így most biztossá vált, hogy a Volán vesztét ezúttal nem egy rossz  első harmad okozza.

A szünet után aztán beindult a gólgyártás, és meg sem álltak a csapatok egy tucatig. A középső húsz percet a bajnok nyerte 4-3-ra, itt kevesebb mint tizenkét perc alatt termelték meg a csapatok ezt a gólmennyiséget. Az utolsó játékrészben már 6-3-ra is vezetettek a Jegesmedvék, de a Fehérvár nem ismert lehetetlent, és 1:15-el a vége előtt Becze Tihamér egyenlített.  Ezzel hatvan percnyi játék után 6-6-ra végeztek a felek, és a FAV19 ebben a bajnokságban másodszor is pontot szerzett a DVTK ellen. Viszont először  kettőt, mivel  a hosszabbításban Hamvai Szilárd góljával a Volán nyerte meg a derbit 7-6-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!