Már „csak” a vb maradt - A klubszezon közeli zárása után az elit-vb-re hangol a magyar hoki

2016. február 15., 17:00 szerző: Ferencz Balázs fotós: Kricskovics Antal
komment
Budapest – Az olimpiai álmokat Lengyelország jégkorong válogatottja szövögetheti tovább, a magyar nemzeti együttes innentől már csak keményebb csatákon korcsolyázik jégre, az A-csoportos vb marad fókuszban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A budapesti rendezésű Olimpiai Selejtező Torna élén Lengyelország végzett, miután 0-0-ás rendes játékidő és hosszabbítás után szétlövéssel nyert a magyar jégkorong válogatott ellen. A lengyelek szeptemberben, Rigában a lettekkel, az osztrákokkal és a németekkel harcolnak az olimpiai indulásért, míg a magyarok a májusi, szentpétervári A-csoportos vb-re összpontosíthatnak.

– Ha nem nyerünk, akkor sokkal nehezebb feleleveníteni az eseményeket – vélekedett a budapesti megmérettetés után Rich Chernomaz szövetségi kapitány. – Nem voltam részese még hasonló tornának, ahol egy csapat meccsenként egyetlen gólt kap, és mégsem örülhet a továbbjutásnak. Nem játszott rosszul a csapat, főleg a mérkőzés elején akadtak lehetőségeink, egyet, kettőt be lehetett volna lőni. A hosszabbításban is nagyon nagy esélyt kaptunk, amikor emberelőnyben játszhatott a csapat, és helyzeteink is voltak. Nem tett jót a játéknak azonban, hogy két védőjét is elvesztette a keret Szirányi és Gőz sérülésével. Vas Jánosnak kellett védőt játszania, s ez a támadásokra is kihatással volt. Jól védekezett a lengyel válogatott, 38 lövésből sem tudtunk gólt szerezni. Büszke vagyok a srácokra, mert nagyon keményen küzdöttek - mondta.

Sofron István (fehér, 20) a válogatott torna után a Klagenfurt csatáraként tér vissza Fehérvárra. Fotó: Kricskovics Antal

– Arra számítottunk, hogy kiélezett lesz a mérkőzés – értékelt Kovács Csaba. – Sajnos nem tudtuk áttörni a védelmüket, nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk a kapusukat és nagyobb forgalmat csinálni előtte. Mindenki odarakta magát, elképesztően elkeseredettek vagyunk, hogy nem tudtuk kiszolgálni ezt a közönséget – nem is tudom, a világon hol tudnak ilyen hangulatot teremteni... – a szurkolók megtették a magukét, és ők biztosan győztesek.

– Nem voltunk feszültek, nem játszottak nálunk jobban, a legelső cserében Sofinak (Sofron - a szerk.) volt egy szólója, kimaradt, ám miután leültünk a padra akkor is azt mondtuk, hogy nincsen baj, csak menjünk tovább, lesz még helyzetünk, és így is volt – gondolt vissza a lengyelek elleni meccsre Kóger Dániel. – A hosszabbításban is megkaptuk a lehetőséget az emberelőnnyel, de abból sem tudtunk betalálni, így pedig nem lehet nyerni. Ha a vb-n sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, az feledteti majd ezt a meccset vagy akár a klubidényünket... – mondta Kóger, aki ma már Volános csapattársaival együtt a becsületes szezonzárásért küzd az EBEL középszakaszában. A Sofron Istvánnal érkező Klagenfurt 19.15 órától vizitál Fehérváron, fehérvári szempontból immár sajnos tét nélkül.

Ferencz Balázs

2016. február 15., 17:00 szerző: Ferencz Balázs fotós: Kricskovics Antal

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...