Sport

2016.12.29. 20:15

Már élesedik a küzdelem

Székesfehérvár - A XVII. Masterplast Fehérvári Futballfesztiválon csütörtökön a selejtezők második körével folytatódtak a küzdelmek, kialakult a döntők napjának menetrendje.

Káldor András

A szerdai első selejtező csoportkörökből eddig hat együttes, az Imperial Wet Csíkszereda, a Főnix FQL System, a Boiron Homeopátia, a Mobilbár-Team, az FTK Építő Kft. és a Masterplast biztosította részvételét a ma megrendezésre kerülő egyenes kieséses szakaszban.

A Karmacsi Autó színeiben pályára lépő Salamon Miklós (kék-fekete) előzi meg ellenfelé Fotó: Molnár Artúr

Csütörtökön pedig további három csoportban összesen tizenkét együttes kapcsolódott be a küzdelmekbe. Az Orinoco 2002 csoport összetétele már első ránézésre sem látszott gyengének. A tavalyi győztes, kispályás specialista dunaújvárosi Karmacsi Autó gárdája tele volt a megyében jól ismert labdarúgókkal. Náluk lép pályára az egykori válogatott Salamon Miklós, az Iváncsa nagypályás megyei I. osztályú bajnokcsapatából Márki Dénes, Aradi Csaba, valamint az Ercsi Kinizsi játékosa, Kővári László, aki az előző évi finálé egyetlen, kupagyőzelmet érő találatát szerezte csapatának. Nehezen gyűrték le a Kárpátaljáról érkezett Beregvidék csapatát (3-2), majd a folytatásban a Valami Amerika gárdája is megszorította őket (2-2), az utolsó meccsükön aztán érvényesítették a papírformát, és simán, 4-1-re legyőzték a Pázmány Futsalt. Hét ponttal nyerték a csoportot a Beregvidék előtt, ám az mindenképpen meglepő volt, hogy a Valami Amerika, ahol szintén szerepeltek rutinos játékosok - Kaszás Kornél, Gárber László és Gelencsér Tibor - nem jutott tovább.

Póta Balázs (kék) a Valami Amerika játékosa bűvöli a labdát

A Ring-BNP csoportban a két esztendővel ezelőtt kupát nyert Workerline-Villanegra csapata számított favoritnak. Nem véletlenül, mivel bitang-erős kerettel jöttek idén is. A negyvenszeres válogatott Vadócz Krisztián 2016 júniusában az indiai Mumbay City játékosa lett, amellyel megnyerte az alapszakaszt, azonban a kieséses rendszerben zajló rájátszás elődöntőjéből már nem jutott tovább. Most a tapasztalt hálóőr Deák Miklós, a kis- és nagypályán egyaránt spílernek tekinthető Béres Zoltán, a Videoton nevelés, de jelenleg az NB III-as ETO FC Győrben játszó Magasföldi József, valamint a futsalban járatosak számára ismert Bita László és Temesi Norbert csapattársaként próbált maradandót alkotni. Aztán már az első meccsükön szembe találták magukat a kőkemény összeállításban felálló Sárépszer Kft. gárdájával. A Sárépszer mezét húzta fel a sorozatra Spandler Mátyás, Varga Jenő (Bakonycsernye), Hahn Gergő, Gál Dániel, Végvári Ádám, Klémán Máté, Cseszneki Richárd (Móri SE), de ezt a csapatot választotta a több korosztályban is sokszoros válogatott, a Videotonnal 2011-ben bajnok Gosztonyi András is. Nem is találtak legyőzőre, csont nélkül nyerték a csoportot a Workerline-Villanegra, és az Opole előtt.

A Peugeot-Fábián csoportban a csoportelsőség kérdése a napot záró összecsapáson dőlt el. A végig nagy intenzitással játszó Anonymus alakulata - soraiban az iváncsai Nagy Attilával - veretlenül, pontveszteség nélkül lépett tovább az Albán Focisuli és az ELTE-BEAC csapatai
előtt.

A Gyerek U11-es kupán házon belül dőlt el az első hely, a Videoton FC Piros csapata a Videoton FC Fehér gárdáját előzte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!