Sport

2017.07.12. 19:25

Már formaruhában - A fehérvári kosarasok készülnek az EYOF-ra

SZÉKESFEHÉRVÁR Július 23-án kezdődik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyen az Alba Fehérvárt többen képviselik.

Horog László

A formaruhát átvették a fővárosi BOK csarnokban, jelen állás szerint hat fehérvári szereplője lesz a július 24-én kezdődő, U16-os kosárlabdatornának. Halm Rolland csapatvezetőként, Horváth Orsolya technikai vezetőként, Peresztegi Nagy Ákos edzőként tevékenykedik az együttesnél, a játékosok között Balsay Ádámnak, Lukács Norbertnek és Nagy Zsombornak van esélye arra, hogy felhúzza a címeres mezt. A keretszűkítésre a viadal előtt kerül sor, Nagy Zsombor helyzetét nehezíti, hogy egy hete nem edz a társakkal, térdét fájlalja.

Halm Rolland, Nagy Zsombor, Horváth Orsolya, Balsay Ádám, Peresztegi Nagy Ákos és Lukács Norbert a formaruhában Fotó: a szerző

A küldöttség július 22-én tesz olimpiai esküt a fővárosban, aznap elfoglalja a szállását Győrben, az ifjúsági olimpiai faluban. Másnap kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, 24-én pedig a magyar kosarasok első mérkőzésüket vívják a törökökkel. A mieink csoportjában a litvánok és az észtek is szerepelnek, mindannyian erősebbnek tűnnek a házigazda jogán szóhoz jutó együttesünknél. Az EYOF július 29-én zárul, a korosztályos válogatott visszatér Fehérvárra - ahol három hete tréningezik -, folytatja a felkészülést az augusztus 10-én kezdődő, szófiai, Divízió B-s Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!