Sport

2016.08.02. 18:55

Már jégen a volánosok

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 felnőtt, junior és ifjúsági jégkorongcsapatai elkezdték a felkészülést a 2016- 2017-es szezonra.

Szupkai Gábor

A hét első munkanapján nagy volt a mozgás a Raktár utcai jégcsarnok környékén, ahova minden magyar játékos és légiós megérkezett, így teljes létszámmal kezdődhetett meg a kemény felkészülési időszak. Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is a C pályára került először jég.

A klub honlapjának beszámolója szerint a hét folyamán délelőttönként két csoportban zajlanak a tréningek, az edzéseket pedig váltásban vezénylik az edzői stábok tagjai. A hétfői nap délelőttjét már a jégen töltötték a játékosok, majd délután egy izzasztó szárazteszten kellett részt venniük. A keddi naptól fogva minitornákat tartanak a keret tagjai között, három csapatra bontva mindennap délutánján egymás elleni edzőmérkőzéseket rendeznek, melyeknek a döntőjére szombat délelőtt kerül majd sor.

A következő idénnyel kapcsolatosan mindenképpen meg kell említeni, hogy a Magyar Jégkorong Szövetség döntése értelmében változik a Magyar Kupa lebonyolítási rendje. Az elmúlt években a szezon végén megtartott kupaküzdelmek mostantól októbertől januárig zajlanak majd, feltehetőleg hétköznapi játéknapokkal. Az indulók számát még nem határozta meg a szövetség, így a nevezéseket sem adták le az együttesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!